Kultúra

Festival Vegánske hody poprvýkrát v Trnave: Ulice budú opäť rozvoniavať jedlom

Na milovníkov rastlinnej stravy bude čakať pätnásť stánkov reštaurácií a bistier s bohatou ponukou či obchody s vegan kozmetikou.

Ilustračný obrázok k článku Festival Vegánske hody poprvýkrát v Trnave: Ulice budú opäť rozvoniavať jedlom
9
Galéria
Zdroj: TASR

Námestie sv. Mikuláša v Trnave bude v sobotu 4. mája prvýkrát hostiť festival Vegánske hody, najväčší vegánsky food festival na Slovensku. Otvorených bude pätnásť stánkov reštaurácií či bistier s ponukou rastlinných špecialít, obchodov s vegánskou kozmetikou a drogériou netestovanou na zvieratách. Súčasťou festivalu je aj sprievodný program v podobe prednášok a kuchárskych šou.

„Sme radi, že môžeme náš festival trvalo udržateľného a ohľaduplného stravovania rozširovať z Bratislavy aj do ďalších miest. Na trnavských Vegánskych hodoch bude mať svoju premiéru vegánska verzia maďarskej klobásy, ktorá sa na trh dostala koncom minulého roka a svojou autentickou chuťou maďarských klobás si získala zástupy fanúšikov,“ uviedol Roman Facuna zo združenia Humánny pokrok, ktoré akciu organizuje.

Na podujatí budú k zakúpeniu aj ostatné trvanlivé či balené potraviny, ako rastlinné alternatívy mliečnych a mäsových výrobkov, sladké a slané pochutiny či prírodná vegánska kozmetika a drogéria netestovaná na zvieratách.

V sprievodnom programe sa v prednáškach predstaví Alexandra Demetrianová z Humánneho pokroku, ktorá priblíži kampaň za zákaz kožušinových chovov na Slovensku.

Vegánsky výživový poradca Radek Látal porozpráva o tom, ako sa správne vegánsky stravovať. V kuchárskych šou budú mať návštevníci možnosť vidieť, ako si pripraviť mrkvovú chia kašu s čokoládou či smaženú veggie ryžu. Vstup na podujatie je voľný.

Foto: ilustračné

Vegánske dobroty
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM