Dominika Handzušová Iné športy

Trnavskí florbalisti úspešne reprezentovali: Czech Open bol super!

Trnavský florbalový tím FBC 11 Trnava sa na medzinárodnom turnaji v Prahe rozhodne nestratil. Svoju púť skončil až v 1/32 finále, keď o ich prehe rozhodovali až samostatné nájazdy.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí florbalisti úspešne reprezentovali: Czech Open bol super!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, FBC 11 zo základnej skupiny postúpil z 3. miesta a v prvom kole play-off porazil Holanďanov. „Od začiatku sme kontrolovali hru a užívali si vyraďovací duel. Celý tím pôsobil na palubovke pokojne a to sa prejavilo v zodpovednom výkone. Súpera sme prakticky počas celého zápasu nepustili do útočnej akcie, ktorá by nás ohrozila,“ opisujú hráči na svojej fanúšikovskej stránke. Po výhre 4:1 postúpili Trnavčania do ďalšej fázy.

Duel prerušili naháči

„Tri zápasy za deň v takom vysokom tempe spravia svoje. Otlčení a s odhodlaním zahrať si aj v sobotu sme ale dali do zápasu všetko,“ hovorí Matej Vanta. Ďalšieho z českých súperov, 1. Fbk Rožnov p/R – RETRO, zdolali Trnavčania v 1/64 finále 3:1 a zaistili si zápas aj v treťom hracom dni. „Tento duel nám okorenili traja hráči z Berlina, ktorí vtrhli na palubovku v adamovom rúchu,“ vypichol kuriozitu Vanta. Podľa jeho slov si tím turnaj užíva a nezabudol sa poďakovať za podporu fanúšikov.

Rozcvička v autobuse

Druhý hrací deň začínali Trnavčania veľmi skoro, k životu sa preberali až rozcvičkou počas cesty do haly. V treťom už to bolo o čosi lepšie. 1. SC Vítkovice Oxdog Mustang šiel v závere prvej časti do vedenia, no v druhej dokázal vyrovnať Czeczotka. Zápas sa gólovou remízou aj skončil a museli nasledovať samostatné nájazdy. V nich o svojom postupe rozhodli Vítkovice a Trnava svoju pražskú púť zakončila. Spolu s ŠK Lido tak bola jediným slovenským zástupcom v tejto fáze.

Výsledky FBC 11 Trnava

ZČ: FBC 11 – KamuGang (FIN) 1:6
ZČ: FBC Black (CZ) – FBC 11 3:2
ZČ: FBC 11 – FBC Kutná Hora C (CZ) 5:2
1/128 FBC 11 – SIACT ReUnited (NL) 4:1
1/64 FBC 11 – 1. Fbk Rožnov p/R – RETRO (CZ) 3:1
1/32 FBC 11 – 1. SC Vítkovice Oxdog Mustang (CZ) 1:2sn

FBC 11 Trnava

Švec – Balák (1+0), Fried, Kubík (0+2), Naništa (1+0), Škrabal (0+1), Zelenák (1+0) – Czeczotka (3+1), Duran (4+3), Franko, Lasota (1+3), Mahaj (1+0), Sztruhár (0+2), Matej Vanta (4+0), Matúš Vanta.

Foto: FBC 11 Trnava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM