Monika Hanigovská Iné športy

Radosť u trnavských taekwondistov: Zverenkyne klubu dosiahli výborné výsledky

Klub trnavských taekwondistov sa môže opäť radovať. Na medzinárodnej súťaži s veľkou konkurenciou jeho zverenkyne dosiahli veľmi pekné výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Radosť u trnavských taekwondistov: Zverenkyne klubu dosiahli výborné výsledky
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Na Medzinárodnej súťaži Czech Open 2017 v taekwonde, ktorá sa konala v uplynulý víkend v meste Nymburg, sa mohol radovať aj trnavský klub Taekwon-Do Hwa-rang. Tešiť sa mohol aj napriek silnej medzinárodnej konkurencii a svojej neveľkej výprave.

Zo 16-tich krajín

V Nymburgu sa súťažilo v štyroch disciplínach a to v technických zostavách, športovom boji, silovom prerážaní a špeciálnych technikách (špeciálne kopy do výšky).

Spomínaná medzinárodná súťaž hostila viac ako 518 súťažiacich zo 16-tich krajín. V športovej hale o čo najlepšie úspechy bojovali členovia klubov nielen zo Slovenska a z Českej republiky, ale aj z Francúzska, Fínska, Grécka, Ruska, Bosny a Hercegoviny, Lotyšska, Srbska, Rakúska, Slovinska, Bulharska, Rumunska, Ukrajiny, Macedónska, či Maďarska a Poľska. Trnavský klub zastupovali dve súťažiace.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Zisk bronzu

Súťaže sa zúčastnili najmladšie zverenkyne z trnavského klubu Taekwon-Do Hwa-rang a to Alexandra Eckerová s modrým pásom s červeným pásikom a Natália Poláčková so žltým pásom. Pričom prvá spomenutá získala na uvedenom podujatí bronzovú medailu v športovom boji.

„Súťaž je už dlhoročne nazývaná ako „malé majstrovstvá Európy“. Prichádza sem špička profesionálov z celej Európy na ako hlavnú prípravu pred majstrovstvami Európy, ktoré sa nám nenávratne blížia. Alexandra podala pekný výkon aj na zostavách a aj v boji. V boji sa prebojovala až do semifinále, kde ale podľahla Ukrajinke. Výkon v zápase bol vyrovnaný a rozdiel v bodoch bol minimálny, väčšia časť ale bola na strane Ukrajinky,“ zhodnotil tréner trnavského klubu Dominik Sawicki.

Ten dodal, že výborný výsledok zaznamenala aj druhá zverenkyňa klubu Taekwon-Do Hwa-ran, Natália Poláčková. Tá skončila na veľmi peknom piatom mieste a to v technickej zostave.

OBRAZOM z Czech Open 2017 v taekwonde
6
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM