han Správy

Trnavský hešteg už na pešej zóne nenájdete: POZRITE sa, čo z neho zostalo! VIDEO

Známy trnavský hešteg #TRNAVA na pešej zóne sa vo štvrtok zmenil na #ART. Prečo sa tak rozhodli?

Ilustračný obrázok k článku Trnavský hešteg už na pešej zóne nenájdete: POZRITE sa, čo z neho zostalo! VIDEO
Zdroj: YouTube.com/Zaži v Trnave

Po vyňatí niektorých písmen z pôvodného konceptu sa nový hešteg stal symbolickým odkazom, že aj v časoch pandémie v Trnave na kultúre záleží. Informoval o tom vedúci oddelenia kultúry na trnavskej radnici Peter Cagala.

„Už dlhšie sme rozmýšľali, ako citlivo vyjadriť podporu umeniu, ktoré aktuálne zažíva existenčne náročné obdobie. Práve hešteg sa nám zdal komunikátorom myšlienky. Nápis ART bude pripomínať dôležitosť umenia priamo na ulici. Je to najmenej, čo môžeme v tejto situácii spraviť,“ povedal Cagala.

Vyjadrili podporu

Zmena nápisu sa symbolicky udiala v deň, kedy sa kvôli opatreniam voči šíreniu COVID-19 zatvorili všetky prevádzky divadelných, hudobných, filmových a iných umeleckých inštitúcií na Slovensku. Každé písmeno heštegu má svojho výtvarníka, ktorý ho pred turistickou sezónou stvárnil podľa svojich predstáv. Zostalo A od Nikolety Gajarovej, R od Michala Sivka a T od Hedvigy Gutierrez. Autorkou dvojmriežky, teda hashtagu je Žaneta Aradská.

„Autori písmen, ktoré ostali na ulici, sú nadšení, že sú súčasťou nového zmysluplného konceptu. Veríme, že aj Trnavčania sa s myšlienkou nového heštegu stotožnia a podporia ju,“ dodal Cagala.

Nápis TRNAVA zdobil mesto v komplexnej podobe od júna. Je to už v poradí piata edícia obľúbeného heštegu, s ktorým sa v Trnave za jednu sezónu fotia tisícky ľudí.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM