Júlia Vargová Kultúra

Trnavský Jazzyk odštartuje šestnásty ročník: Láka na svetoznámeho Richarda Bonu

Mesto Trnava v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom a Nádvorím pripravilo už šestnásty ročník open-air festivalu Trnavský Jazzyk.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský Jazzyk odštartuje šestnásty ročník: Láka na svetoznámeho Richarda Bonu
Zdroj: TASR

Ako informuje radnica, podujatie, ktoré sa vďaka kvalitnej dramaturgii zaradilo medzi najvýznamnejšie džezové festivaly na Slovensku, má stabilné miesto medzi akciami, ktoré sa konajú počas Kultúrneho leta. „Trnavský Jazzyk ponúkne návštevníkom nielen tváre domácej scény, ale aj mená, ktoré sú neprehliadnuteľné na svetovej scéne,“ informuje mesto na svojom webe.

Fanúšikovia jazzu a kvalitnej hudby si prídu na svoje už od pondelka 29. júla na Nádvorí a na Hlavnej ulici.

Trnavský jazzyk vyvrcholí v piatok 2. augusta v Mestskom amfiteátri. „V piatkovom programe sa divákom predstaví chlapec s maďarsko-rómskym pôvodom Andreas Varady. Podľa hudobnej ikony Quincyho Jonesa je Andreas jedným z najtalentova­nejších hudobníkov na našej planéte. Stálu zostavu jeho hráčov tvorí otec Bandi Varady, ktorý hrá na basgitare, a brat Adrian Varady hrajúci na bicích. Hosťom kapely bude legendárny slovenský saxofonista Radovan Tariška a klavirista Andrej Farkaš,“ láka radnica. Ďalej dodáva, že večer v amfiteátri vygraduje vystúpením kamerunského basgitaristu a speváka Richarda Bonu a vystúpi aj oceňovaný Antonio Rey.

Mesto na záver dodáva, že vďaka finančnej podpore Mesta Trnava, Trnavského samosprávneho kraja a Fondu na podporu umenia je vstup na celý festival zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM