Júlia Vargová Iné športy Šport

Trnavským taekwondistom sa darilo: Z medzinárodného turnaja priniesli 9 medailí

V sobotu, 23. marca, sa trnavskí taekwondisti predviedli na medzinárodnom turnaji s názvom Prešov Open 2019.

Zdroj: Facebook

Viac okolo 250 súťažiacich z trinástich klubov si zmeralo svoje sily. Okrem klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava sa turnaja zúčastnili kluby zo Smoleníc, Košíc, Prešova, ale i kluby z Čiech či Poľska. V Prešove trnavský klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava reprezentovalo päť taekwondistov. Z podujatia si odniesli deväť medailí, z toho dvakrát zlato, štyrikrát striebro a trikrát bronz.

„V sobotu začal turnaj technickými zostavami detí a juniorov, potom na rad prišli seniori. Po krátkej obedovej prestávke sa rozhodcovia pustili na športový boj, ktorý trval do večera,“ opísal priebeh turnaja pre náš web tréner trnavského klubu, Dominik Sawicki.

„Na ďalší deň, v nedeľu, sa dokončili dôležité zápasy športového boja, prešlo sa na tímový športový boj a špeciálne kopy do vzduchu s disciplínou silového prerážania. Poobede okolo 14 hodiny prišlo finálne vyhodnotenie najlepších jednotlivcov i klubov,“ dodáva.

Podľa trénera boli všetci v rámci technických zostáv pripravený najlepšie, ako sa dalo. „Dominik a Miroslav si podelili vo finále striebro a zlato, Damián a Barborka mali o niečo ťažšiu úlohu a väčšiu konkurenciu v rámci počtu súperov, ale popasovali sa s tým taktiež výborne,“ ozrejmuje Dominik Sawicki. „Barborke špeciálne techniky išli skvele, i keď nebola veľmi natrénovaná,“ dodáva.

Hlavný tréner Dominik Sawicki sa do ringu vrátil po dvoch rokoch pauzy, čo bolo pre neho nesmierne náročné.

„Bola tam neistota a strach zo zlyhania. Komplet celu konkurenciu som mal z Rakúska a aj v porote bol jeden člen rakúskej výpravy. O to ťažšie sa súťažilo po stránke psychickej,“ vysvetľuje svoje obavy. Ako jediný z tímu sa zúčastnil silového prerážania. Napriek tomu, že ho nestihol natrénovať a od súťaženia mal dvojročnú pauzu, skončil na druhom mieste.

„Športový boj bol o niečo náročnejší, hlavne pre zvyšok nášho tímu. Väčšina našich žiakov nastúpila do ringu po prvý krát no napriek veľmi ťažkej konkurencii vzhľadom k ich technickým stupňom, to ukorigovali slušným spôsobom,“ hodnotí tréner. „Vzhľadom na menšiu skupinu zúčastnených v rámci nášho klubu, hodnotím súťaž na výbornú,“ rekapituluje Dominik a dodáva, že klub na sebe bude nadalej tvrdo „makať“.

Výsledky trnavského klubu na medzinárodnom turnaji Prešov Open 2019

Damian Lenghard

2 miesto – Technické zostavy, mladšie deti

2 miesto – Športovy boj, mladšie deti

Miroslav Lenghard

2 miesto – Technické zostavy, seniori

3 miesto – Športovy boj, Tím seniorov

Dominik Repa

1 miesto – Technické zostavy, seniori

3 miesto – Športový boj, Tím seniorov

Hlavný tréner – Dominik Sawicki

1 miesto – Technické zostavy, IV.-V. Dan

2 miesto – Silové prerážanie, seniori

3 miesto – Športový boj, Tím seniorov

Taekwon-Do Hwa-rang Trnava: Prešov Open 2019
2
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava
Zdroj: Facebook
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM