Monika Hanigovská Iné športy Šport

Trnavským taekwondistom sa podarila medailová žatva: Zisk až 26-tich kovov!

Trnavským taekwondistom sa opäť darilo. Do zbierky im pribudli ďalšie krásne ocenenia. V 2. kole TKD ligy získali dokopy až 26 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Trnavským taekwondistom sa podarila medailová žatva: Zisk až 26-tich kovov!
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Druhé kolo Taekwon-Do ligy pre talentovanú mládež sa konalo 12. novembra v Seredi. Súťažilo sa v technických zostavách, v športovom boji a najmenší športovci zápolili v troch disciplínach – popasovali sa v point fightingu (športový boj na 1 bod), v boji s penovými tyčkami a taktiež súťažili kopmi na lapu.

Do Serede si prišlo zmerať svoje schopnosti viac ako 70 súťažiacich a to zo šiestich klubov Slovenska. Naše mesto zastupovalo 17 taekwondistov z klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava.

Predviedol neskrotného ducha

Trnavský klub Taekwon-Do Hwa-rang pod vedením Dominika Sawického podal opäť dobrý výkon. Trnava si 2. kolom tejto súťaže pripísala titul najlepšieho seniora a taktiež získala prvenstvo v športovom boji. „Medzi seniormi asi najviac zabodoval Juraj Kolár za zisk najlepšieho seniora a Tomáša Kuchta za získanie prvenstva v športovom boji. Tomáš ukázal povestného neskrotného ducha,“ povedal pre Trnava 24 Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Trnavu potešili aj naši mladší taekwondisti. „Juniorky sa nám zlepšili v globále o minimálne jednu triedu. Nakoniec chcem pochváliť našich najmenších a to Alexandru Eckerovú za zisk najlepšej žiačky. Spomenúť a pochváliť treba aj Natálku Poláčkovú za skvelý výkon, napriek tomu, že má len biely pás (najmenší stupeň na stupnici Taekwon-Do, pozn. red.). Netreba zabudnúť ani na nášho Mateja Kolára, ktorý získal na svojej prvej súťaži hneď tri medaily,“ prezradil nám tréner.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Najväčšie prekvapenia

Podľa slov Sawického však celkovo najviac prekvapilo nasadenie trnavských bielych pásov, ale aj odhodlanie našich seniorov. „Prekvapilo ma najviac nasadenie našich bielych pásov, v rámci ich odvahy a výkonu, i keď toto bola ich prvá súťaž. Seniori nám zase ukázali, že ich kvality sa neustále zlepšujú. Obsadili všetky víťazné stupienky v disciplíne športový boj. S bielymi pásmi momentálne zlepšujeme technické zostavy, aby výsledok v 3. kole bol excelentný,“ uviedol Sawicki.

Trnavčania však nezopakovali úspech ako v 1. kole Taekwon-Do ligy, kde získali prvé miesto najúspešnejšieho klubu. V 2. kole Taekwon-Do ligy, sa síce prebojovali do trojice najúspešnejších klubov, obsadili však tretie miesto.

Podľa slov Dominika Sawickeho môže za výsledok hodnotenia klubu nižšia účasť jeho zverencov, priznáva však aj niekoľko chýb. „Konkurencia nebola silnejšia ako minule, držala sa na rovnakej hladine, skôr nám z trnavského klubu chýbali naši ďalší najlepší športovci. Niektorí spravili zopár chýb v technických zostavách a to zapríčinilo nižšie skóre,“ povedal tréner.

Trnavský klub Taekwon-Do Hwa-rang si však zo Serede odniesol kompletne 26 medailí – osem zlatých, deväť strieborných a deväť bronzových.

OBRAZOM:  Trnavskí  taekwondisti priniesli 26 medailí
7
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: TKD Hwa-Rang Trnava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM