Dominika Handzušová Iné športy

Turnaj EMPIRE Womens Indoor vrcholí: TIETO hráčky zabojujú o prvenstvo

Ženský tenisový turnaj v Trnave sa blíži k tým najzaujímavejším zápasom. V piatok vyvrcholí turnaj štvorhry a dvojhra následne cez víkend. Svoje zastúpenie tu má stále i Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Turnaj EMPIRE Womens Indoor vrcholí: TIETO hráčky zabojujú o prvenstvo
Zdroj: TASR

Halový turnaj EMPIRE Womens Indoor 2015 v Trnave má za sebou náročnú kvalifikáciu aj úvodné kolá. V piatok 13. februára o 16:00 hod. sa uskutoční finále štvorhry. Dvojhra bude v tento deň venovaná štvrťfinálovým zápasom. Semifinále a finále je následne na programe cez víkend.

Honcová s Juríkovou o víťazstvo

Vo finále štvorhry uvidíme slovenskú dvojicu Michaela Honcová – Lenka Juríková, ktorá v „slovenskom“ semifinále porazila nasadenú dvojku turnaja Karolína Muchová – Chantal Škamlová. Súperkami im bude lotyšsko-rakúska dvojica Anastasija Sevastovova – Anna Maria Heil. Táto vyradila v semifinále nasadenú jednotku v podobe českej dvojice Lenka Kunčíková – Karolína Stuchlá.

Slovenka aj v dvojhre

Sevastovova (24) v máji 2013 predčasne ukončila kariéru. Nečakane sa však na kurty vrátila a na turnaji jej organizátori udelili divokú kartu. „Počas prvého roka, keď som bola bez tenisu, som ani len nepomyslela na reštart mojej kariéry. Ale počas ostatných mesiacov zranenia ustúpili a môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil. Bolo to aj preto, lebo som sa o seba starala. Po zvážení všetkého som to chcela znovu vyskúšať. Veď žijeme len raz,“ cituje vyjadrenie Sevastovovej web TC Empire Trnava.

Okrem finále štvorhry si Lotyška zahrá aj vo štvrťfinále dvojhry, nastúpi proti našej talentovanej juniorke Viktórii Kužmovej. Ďalšie štvrťfinálové duely obstarajú turnajová jednotka Réka-Luca Janiová a česká kvalifikantka Petra Melounová, Tereza Malíková vyzve mladučkú Rusku Sofiu Žukovú (15). Karolína Muchová nastúpi proti Nemke Nore Niedmerosovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM