BTW Krimi Správy

Upozornite starých rodičov! Podvodník telefonicky vymáha od dôchodcov peniaze

Pani v Piešťanoch až v poslednej chvíli zistila, že 6-tisíc eur od nej nepýta synovec, ale podvodník.

Ilustračný obrázok k článku Upozornite starých rodičov! Podvodník telefonicky vymáha od dôchodcov peniaze
Zdroj: TASR

Pred podvodníkom, ktorý môže činnosť v našom regióne kedykoľvek opakovať, vystríhala polícia na sociálnej sieti. Ten používa osvedčený trik.

Keď pani v Piešťanoch zodvihla pevnú linku, ozvalo sa: „Hádaj, kto som, poznáš ma?“ Volajúci tieto otázky dovtedy opakoval, až sa pani opýtala: „To si ty, Samko?“ A už mal informáciu, ktorú potreboval!

Takto to zvyčajne funguje. Páchateľ nepozná meno vnuka či synovca, obeť mu ho vyzradí sama.

Podľa polície po krátkom rozhovore samozvaný Samo povedal, že by potreboval požičať 10.000 eur. Pani napokon sľúbila, že spolu s dedkom mu niečo požičajú, zbalila teda bankovky v sume 6.000 eur a išla ich odniesť na dohovorené miesto.

„Počas telefonátu sa jej aj niečo nezdalo, skutočný Samo mal trochu iný rečový prejav… No predsa len, dávno ho nevidela a nepočula. Zdalo sa jej čudné, aké inštrukcie jej dáva, kam má s peniazmi ísť, ako keby Piešťany dobre nepoznal. A to, že ich má dať akejsi cudzej žene, ju napokon presvedčilo, že to nie je v poriadku a v poslednej chvíli sa vrátila domov,“ pokračovala polícia.

Pani až potom zavolala skutočnému synovcovi Samovi a ten, samozrejme, o ničom nevedel.

Prípad nahlásili na políciu, ktorá ho momentálne vyšetruje ako zločin podvodu v štádiu pokusu.

Polícia preto vyzýva na obozretnosť pri telefonátoch z neznámych čísel. „Požiadavku od údajného vnuka či synovca si najprv overte a v prípade takéhoto pokusu kontaktujte ihneď políciu,“ dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM