Monika Hanigovská Rôzne

Urobili niečo pre prírodu a pre deti: V Trnave pribudli nové kŕmidlá, VIDEO

V Trnave a Kamenáči pribudli pre operencov nové verejné kŕmidlá. V novom domove ich môžu okoloidúci prikŕmiť alebo sledovať zblízka.

Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave a okolí pribudlo šesť nových kŕmidiel pre vtáctvo, ktoré sú v dotyku s prírodou. Kŕmidlá vyrobené z vodeodolných preglejok nájdu okoloidúci po novom v obľúbenej lokalite Kamenný mlyn a po jednom kŕmidle v staničnom parku a pri detskom ihrisku Guliver v Bernolákovom sade. Osadili ich dobrovoľníci z Lepšej Trnavy a boli sme pritom.

Kŕmenie naživo

Dobrovoľníci nemysleli len na zimný čas prikrmovania. „Chceli sme v tomto zimnom počasí pomôcť nielen operencom ale urobiť niečo pre trnavské deti. Deti môžu vtáctvu priniesť niečo do krmítok a sledovať ich naživo v akcii. Našou snahou bolo aj to, aby sme ich dostali viac do prírody,“ povedal pre náš spravodajský portál jeden z dobrovoľníkov Lepšej Trnavy Ladislav Beňo a ako ďalej prezradil, kŕmidlá v Kamenáči si obľúbili aj čierne veveričky.

Do kŕmidiel môžu Trnavčania priniesť repku, proso, mak, ovos, pšenicu, orechy ale nie solené a pražené alebo zarobené zmesi pre voľne žijúce vtáctvo.

„Ako vidíte, chutí im a krmítka navštevujú,“ pričom nám dobrovoľník ukazuje prázdne miesta, kde predtým na vtáctvo čakala potrava. V Trnave osadili dovedna dobrovoľníci z Lepšej Trnavy desať takýchto kŕmidiel.

OBRAZOM: V Trnave a Kamenáči dobrovoľníci osadili krmítka
9
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM