Dominika Handzušová Futbal

Útočník Vojtuš (21) podpísal zmluvu so Spartakom: Priniesť má sviežosť a góly

Slovenský futbalový fortunaligista Spartak Trnava si zazmluvnil ďalšiu posilu. Klubu sa upísal útočník Jakub Vojtuš (21).

Ilustračný obrázok k článku Útočník Vojtuš (21) podpísal zmluvu so Spartakom: Priniesť má sviežosť a góly
Zdroj: TASR

K Spartaku sa Jakub Vojtuš pripojil na sústredení v Turecku, kde zasiahol aj do prípravných zápasov s Debrecínom a Spartakom Moskva. Proti ruskému celku dokonca prihrával na gól Čonkovi.

Pochválil fanúšikov

Spolupráca znie na rok a pol s následnou ročnou opciou. „Som rád, že sme sa s Trnavou dohodli. Teším sa na svoje pôsobenie v Spartaku, verím, že bude úspešné ako pre mňa tak i pre klub,“ povedal rodák zo Spišskej Novej Vsi po dotiahnutí podmienok kontraktu. „Spartak bol vždy známy skvelými fanúšikmi, teraz sa tu stavia nový štadión, ktorý bude najkrajší na Slovensku. Priaznivci určite prispejú k vynikajúcej atmosfére a tým pôjde hore aj úroveň stretnutia,“ do­dal.

Očakávajú dobrú výkonnosť

O príchode mládežníckeho reprezentanta Slovenska do Trnavy rokoval v mene Spartaka najmä generálny manažér andelov Viktor Blažek. „Myslím si, že Jakub môže do tímu priniesť sviežosť, dynamiku a góly. Očakávame od neho dobrú výkonnosť. Ide o hráča, ktorý nám môže pomôcť. Som rád, že prišiel do projektu, ktorý v budúcnosti pre tento klub prinesie úspech,“ vyjadril sa Blažek.

Ligová kariéra novej trnavskej posily sa začala v Žiline, odkiaľ ho za 650-tisíc eur kúpil Inter Miláno. Neskôr hral za NK Záhreb a naposledy v portugalskom SC Olhanense.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM