Monika Hanigovská Rôzne

V Kamennom mlyne pribudnú relaxačné vychytávky: Mólo a aj stupňovité terasy!

Známa trnavská lokalita sa bude môcť pochváliť novinkami. V Kamennom mlyne totiž pribudnú relaxačné vychytávky. Tu sú zaujímavé podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Kamennom mlyne pribudnú relaxačné vychytávky: Mólo a aj stupňovité terasy!
Zdroj: TASR

Trnava chystá zaujímavé novinky, ktoré sa rozhodla umiestniť v Kamennom mlyne. Ľudia si tam budú môcť užiť relaxačné vychytávky. Čo je konkrétne v pláne?

V lete aj v zime

Podľa mesta pôjde o plávajúce mólo a taktiež o tri stupňovité terasy. Tie budú umiestnené na brehu malého rybníka, ktorý je v smere z Trnavy na ľavej strane.

Prečítajte si:Vykopávky v Trnave priniesli zaujímavosť: V hĺbke 2 metre sa našli stopy opevnenia!

„Každá z nich bude mať tri úrovne vybiehajúce zo stredových schodíkov smerom do strán. Poskytnú dostatok priestoru nielen na príjemné posedenie, ale aj na ležanie, takže sa na nich bude dať v lete opaľovať. Výborne poslúžia dokonca aj v zime, keď rybník zamrzne a bude vhodný na korčuľovanie. Na terase sa bude dať pohodlne prezuť, odložiť si veci a bezpečne po nej zísť zo šikmého svahu na ľad,“ uviedla trnavská radnica.

Drevené mólo

Na náprotivnom veľkom rybníku je zase v pláne drevené mólo. Mesto uviedlo, že po bokoch bude oplotené prírodným materiálom a v jeho strede bude lavička. „Kŕmenie rybičiek a vtáctva je síce v Kamenáči zakázané, ale bližší kontakt s prírodou si určite užijete,“ odkazuje radnica.

Stavebné práce by mali byť hotové ešte tento rok. „Tento projekt je možné realizovať vďaka dohode samosprávy s vlastníkom rybníkov, ktorý umožnil umiestniť tieto stavby na jeho majetku,“ dodal magistrát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM