Júlia Vargová Rôzne Správy

V Promenáde budú pretekať kočíky: Výťažok podporí šľachetnú myšlienku

Rodičia, vyobliekajte svoje ratolesti a pripravte sa na nevšedné preteky. Čakajú nás totiž závody kočíkov.

Ilustračný obrázok k článku V Promenáde budú pretekať kočíky: Výťažok podporí šľachetnú myšlienku
6
Galéria
Zdroj: TASR

Druhú aprílovú nedeľu, 14. apríla o 15:00, je v Trnave na programe druhý ročník podujatia Strollering, Preteky kočíkov 2019.

Preteky organizuje pod záštitou primátora mesto Trnava v spolupráci s Ligou zdravia Slovensko, o. z. a Malíček o. z. Súťažiť sa bude na približne sto krokov dlhej trase v Bernolákovom sade – Promenáde. Informovala o tom radnica na svojej stránke. Registrácia pretekárov začne o druhej poobede, závod odštartujú o tretej.

Súťažiť sa bude v štyroch kategóriách. Sily si zmerajú mamičky, oteckovia, celé rodiny aj nosiči. Keďže ide o preteky v športovej chôdzi, rozhodcovia budú kontrolovať predovšetkým štýl chôdze. „Cieľom akcie je motivovať mamičky i oteckov na materskej dovolenke k pravidelnému pohybu. Deti sa tak prirodzene naučia od svojich rodičov, že šport patrí ku každodennému rytmu života,“ informuje mesto.

Sprievodný program je zameraný na najmenších. Pre deti sú nachystané tvorivé dielničky, prekážková dráha či preteky detičiek s kočíkom, ktorý si však treba priniesť. Na programe je aj skrášľovanie mamičiek i detičiek. Ratolesti si budú môcť niečo pekné nechať namaľovať na tvár. Na účastníkov čaká aj strollbola.

Ako ďalej informuje mesto, preteky kočíkov v športovej chôdzi prinášajú vždy popoludnie plné zábavy, radosti, športu a nečakaných výkonov. Výťažok z akcie bude venovaný na podporu predčasne narodených detí v trnavskej nemocnici.

Program Strolleringu:

14. apríla 2019

14:00 registrácia

14:30 začiatok sprievodného programu

15:00 štart pretekov

Kategórie:

  • Mamičky
  • Oteckovia
  • Celé rodiny (2 osoby)
  • Nosiče

Foto: ilustračné

Strollering
6
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: trnava.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM