Samospráva

V revolučných časoch robili investigatívu: Trnavský kraj ocení novinárov Novembra '89

Cenu Trnavského samosprávneho kraja si v rámci oceňovaní najvýznamnejších osobností a kolektívov prevezmú aj novinári Novembra '89.

Ilustračný obrázok k článku V revolučných časoch robili investigatívu: Trnavský kraj ocení novinárov Novembra '89
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Ocenenie v kategórii občianska spoločnosť získal kolektív, ktorý v revolučných časoch vydával noviny Trnavská verejnosť. Slávnosť sa bude konať v trnavskom divadle v utorok 10. septembra.

„Pri príležitosti 30. výročia udalostí Novembra '89 sme sa rozhodli oceniť novinárov, ktorí v neistých revolučných časoch mali odvahu robiť investigatívnu žurnalistiku. Trnavská verejnosť sa stala vzorom pre ostatných vydavateľov a jej články mali odozvu aj v zahraničí,“ povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.

Noviny vychádzali od začiatku novembrových udalostí do roku 1991 a novinári sa prostredníctvom nich aktívne zapojili do boja o zmenu politického systému.

Trnavská verejnosť pracovala v zložení Daniel Ryba, Mária Ševčenková, Dáša Ondrušková, Ján Karásek a Oľga Dubovská.

Aj tento rok budú ocenení Cenou TTSK jednotlivci a kolektívy v kategóriách školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálne veci, doprava a občianska spoločnosť. Nominácie na ocenenia môžu vždy podávať obyvatelia všetkých regiónov TTSK. Informoval o tom Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM