Monika Hanigovská Kultúra

V Trnave a okolí nuda nehrozí: Predstaví sa cirkus na ľade, mestečko hier aj fašiangová diskotéka

Stále neviete, ako by ste si čo najlepšie užili víkend? Pozrite sa, čo sa chystá v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave a okolí nuda nehrozí: Predstaví sa cirkus na ľade, mestečko hier aj fašiangová diskotéka
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Trnave a okolí si prídu na svoje milovníci zábavy, hier, tanca aj príbehov. Pozrite si výber podujatí, je možné, že aj vás niečo zaujme.

FestHry Trnava 2023

Od 3. februára do 5. februára, Trnava, Mestská športová hala

Počas víkendu si môžete precvičiť mozog a zabaviť sa počas logických, strategických, kartových a párty hier. V Trnave už v piatok odštartovalo podujatie s názvom FestHry a pokračovať bude aj počas tohto víkendu. Pre všetkých nadšencov hier budú prichystané stavebnice, hlavolamy, vedecké hry, stolný futbal, air-hockey a nafukovacie atrakcie. Organizátor pripravil sprievodný program, divadielko, tvorivé dielne aj detský kútik. Pri hrách vám budú ako vždy k dispozícii promotéri, aby vám vysvetlili pravidlá alebo sa s vami hry zahrali.

V sobotu sa môžete zabaviť od 10.00 do 20.00 hod. a v nedeľu od 13.00 hod. do 18.00 hod.

FROZEN – Slovenské ľadové kráľovstvo

4. februára o 17.00 hod., KD Smolenice

Ak milujete túto rozprávku, teraz ju môžete zažiť formou divadelného predstavenia. Čaká Vás príbeh dvoch sestier, ktorých láska nepozná hranice. Stretnete sa s milým vtipným snehuliakom Olafom, ktorý bude stepovať a tancovať na kolieskových korčuliach a očarí nielen deti, ale aj dospelých.

Ako informujú organizátori podujatia, ide o originálne predstavenie. Stačí zatvoriť oči a ocitnete sa v ľadovom kráľovstve. Vďaka talentovaným herečkám, ktoré nadabovali a naspievali slovenskú verziu rozprávkového muzikálu.

Piešťany Open MIC feat. JuJu Planet Dub

4. februára od 16.00 hod., Piešťany, ŽiWell Kursalon

V Piešťanoch odštartuje piaty ročník Open MIC festivalu s koncertom JuJu Planet Dub, ktorý prinesie elektronickú a svetovú hudbu.

PROGRAM

  • od 16.00 do 20.30 hod. (30 minútové vystúpenia, vlastná tvorba, rôzne hudobné žánre a štýly)
  • Halabuk (pop-reggae), klipers (elektronický folk), Druhá Edícia Acoustic (folk), Tu-har-gash (world music), Evan Burgess & Veronika

    Smidova (folk)

  • od 20.30 hod. JuJu Planet Dub Sitar Opening
  • od 21.00 hod. JuJu Planet Dub & Opera Divas (JuJuVerse)

Verejné korčuľovanie

4. a 5. február, Trnava, Mestský zimný štadión

Nabrúste si korčule a užite si ľadovú plochu trnavského štadióna. Počas soboty je otvorené od 14.30 do 16.30 hod., a nedele od 17.00 do 19.00 hod.

Detská fašiangová diskotéka

4. februára o 15.00 hod., Piešťany, Hotel Jalta (Sandwich Bar J58)

Najmenším praje víkend! V známom kúpeľnom meste pre ne odštartuje hudobno-zábavný program s názvom Detská fašiangová diskotéka. Ako informuje organizátor podujatia, čaká na nich zábavný program s maľovaním na tvár, skvelou hudbou a sladkou odmenou pre deti. Karnevalové masky sú vítané. Vstupné: pekný úsmev. Do tanca hrá DJ Wlado.

Cirkus Varius na ľade

5. februára o 17.00 hod., Trnava, Zimný štadión

Vo februári 2023 príde po prvýkrát na Slovensko Circus Varius so svojím programom Cirkus Varius na ľade. Cirkus zavíta aj do Malého Ríma už v túto nedeľu. Načo sa môžete tešiť?

V ľadovej šou sa predstavia všetky žánre moderného cirkusového umenia. Divákov svojimi zručnosťami prekvapia žongléri, iluzionisti, gymnasti, akrobati a samozrejme klauni. Umelci predvádzajú celé svoje umenie na korčuliach na ľadovej ploche. Žongléri, akrobati, iluzionisti, gymnasti a klauni všetci svoje čísla predvedú na korčuliach na ľade.

Slúžka

5. februára o 20.00 hod., Trnava, Kino Hviezda

Romantická historická dráma od režisérky Mariany Čengel Solčanskej (Únos, Sviňa), inšpirovaná rovnomenným románom Hany Lasicovej.

Hlavnou hrdinkou je pätnásťročná Anka, ktorá prichádza pracovať ako slúžka do pražskej vily vysokopostavenej rakúsko-uhorskej rodiny. Anka s pomocou zvyšného služobníctva spoznáva pravidlá nového sveta, triedne rozdiely aj komplikované povahy svojich zamestnávateľov. Jej úhlavnou nepriateľkou stáva rovnako stará dcéra panskej rodiny, Resi, no nevraživosť medzi mladými ženami sa postupne premení na sympatie. Silné puto pomôže obom hrdinkám prežiť príkoria, ktoré ich v období života počas prvej svetovej vojny čakajú.

Mohlo by vás zaujímať:

FestHry 2020
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM