Správy

V Trnave otvoria cez víkend 20 odberových miest: Objednávať na presný čas nebudú

Testovanie bude v Trnave pokračovať aj po víkende. Odberových miest však potom bude menej.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave otvoria cez víkend 20 odberových miest: Objednávať na presný čas nebudú
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V Trnave sa bude počas nasledujúceho víkendu testovať od 8. do 18. hodiny spolu na 20 mobilných odberových miestach (MOM), zriadených mestom. V pondelok (25. 1.) a utorok (26. 1.) bude potom otvorených desať z nich, a to popoludní medzi 16. a 20. hodinou.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Majtánová, MOM sú určené predovšetkým osobám vo veku od 15 do 65 rokov s trvalým či prechodným pobytom v Trnave.

Odberové miesta

Testovacie miesta budú fungovať na mestskom úrade na Trhovej ulici, v kine Hviezda, na základných a stredných školách v jednotlivých štvrtiach, kde budú na viacerých po dve odberové miesta. Testovať sa bude možné aj v kultúrnom dome v miestnej časti Modranka. Majtánová upozornila, že občania môžu prísť na test na ľubovoľné odberové miesto.

„Aktuálny stav obsadenosti MOM si budú môcť Trnavčania pozrieť podobne ako počas novembrového testovania na stránke testovanie.trna­va.sk,“ uviedla. Tehotné ženy, rodičia s malými deťmi a zdravotne znevýhodnení ľudia budú uprednostnení.

Pripravujú aplikáciu

Mesto Trnava pripravuje mobilnú aplikáciu, v ktorej si budú môcť ľudia vopred vyplniť svoje údaje k registrácii. „Vďaka tomu sa na odberovom mieste ušetrí čas, pretože už nebude nutné opisovať ich ručne z občianskeho preukazu,“ povedala hovorkyňa s tým, že objednať sa vopred na konkrétny čas však nebude možné.

„Predošlé kolo celoplošného testovania však ukázalo, že najväčší nápor bol na začiatku prvého dňa. Štvordňové testovanie by malo byť preto dostatočné pre všetkých záujemcov,“ doplnila Majtánová. Okrem toho vie aplikácia zobraziť elektronický certifikát s výsledkom testovania, ktorý by bol plnohodnotnou alternatívou toho papierového, jeho akceptáciu však musia schváliť zodpovedné štátne orgány.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM