han Správy Samospráva

Primátor Trnavy to povedal na rovinu: Prioritou tohto roka je VAKCINÁCIA!

Mesto Trnava je pripravené dať k dispozícii akékoľvek priestory, pomôcť s vybavením a financovaním hromadného vakcinačného centra, ak sa pre to rozhodne rezort zdravotníctva.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Trnavy to povedal na rovinu: Prioritou tohto roka je VAKCINÁCIA!
Zdroj: facebook.com/Peter Bročka

Takéto vyjadrenie napísal primátor na svojej stránke na sociálnej sieti.

Chcú pomôcť

Prioritou roka je, ako uviedol, vakcinácia a mestá budú určite ochotné v rámci svojich možností pomôcť. „Je to pre tých, ktorí budú mať o očkovanie záujem. Tento proces evidentne potrvá mesiace a mestá budú určite ochotné v rámci svojich možností pomôcť. Ešte minulý týždeň sme Fakultnej nemocnici v Trnave ponúkli podporu pri rozšírení denných očkovacích kapacít preplatením päť očkovacích tímov. Personálnu podporu prisľúbili aj niektorí lekári z polikliniky,“ píše Bročka na Facebooku.

„Po otvorení druhého centra sa už sami dostali na 500 zaočkovaných denne. Čo je však stále málo. Nemá zmysel sa vyhovárať na nedostatok vakcín. Náš spoločný cieľ by malo byť vždy čo najrýchlejšie dostať všetky v danom čase dostupné vakcíny do obehu. A tu sú stále rezervy,“ dodal prvý muž Trnavy.

„Mesto je pripravené dať k dispozícii akékoľvek svoje priestory, pomôcť s vybavením a financovaním hromadného vakcinačného centra ak sa Ministerstvo zdravotníctva pre tento postup rozhodne,“ uzavrel primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

PRIORITOU ROKA JE VAKCINÁCIA pre tých, ktorí budú mať o očkovanie záujem. Tento proces evidentne potrvá mesiace a mestá...

Posted by Peter Bročka on Wednesday, January 20, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM