Monika Hanigovská Rôzne Správy

V Trnave ožije ďalší verejný priestor: Detské ihrisko aj cvičiaca zóna

Mesto počíta s obnovou verejného priestoru na Ulici Gejzu Dusíka. V lokalite vznikne priestor pre detské, odpočinkové aj cvičiace aktivity.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave ožije ďalší verejný priestor: Detské ihrisko aj cvičiaca zóna
Zdroj: TASR

Mesto Trnava plánuje za 300-tisíc eur obnoviť spoločné verejné priestory na Ulici Gejzu Dusíka. Zámerom projektu je vytvoriť na mieste zastaraného detského ihriska nový oddychovo-rekreačný priestor pre všetky vekové kategórie. Dodávateľ začína s prácami už v priebehu tohto mesiaca.

Pre malé aj veľké deti

Detské ihrisko bude podľa grafického konceptu rozdelené na dve zóny, pre deti predškolského a školského veku. „Detské ihrisko pre deti predškolského veku je celé oplotené nižším dreveným, zo strany od hlavného chodníka pletivovým plotom. Dopadová plocha detského ihriska je z EPDM povrchu, s výraznou farebnou grafikou v miestach dopadových zón herných prvkov,“ takto informuje verejne dostupná správa o tamojšom projekte.

Ako informuje ďalej mesto, priestor bude obsahovať hracie prvky ako pieskovisko, herný drevený domček, trampolínu, pružinovú kyvadlovú hojdačku a niekoľko ďalších lákavých hracích prvkov.

Najväčšou dominantou v časti ihriska pre deti školského veku, bude multifunkčná drevená lezecká zostava s oceľovou šmykľavkou a hrazdou.

V spoločných priestoroch vyrastie cvičiaca zóna s fit a workout prvkami ale aj odpočinková zóna pre spoločenské aktivity.

Na Ulici Gejzu Dusíka našlo domov viac ako 1 100 obyvateľov s trvalým pobytom. Lokalita patrí k najväčším v meste. Mestský úrad v Trnave v priebehu minulého roku komunikoval s obyvateľmi lokality ohľadom tamojšieho projektu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM