Monika Hanigovská Krimi

V Trnave predstúpil Opojčan: Svedok v kauze vyhrážania policajtom

Na Okresnom súde v Trnave sa pokračovalo pojednávanie s Matúšom Š. Muž je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom. Teraz pred sudcu vystúpil obyvateľ obce Opoj.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave predstúpil Opojčan: Svedok v kauze vyhrážania policajtom
Zdroj: TASR

Na Okresnom súde (OS) v Trnave pokračovalo v stredu vypočutím svedka pojednávanie s Matúšom Š., ktorý je obžalovaný z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom.

Podľa obžaloby sa vyhrážal policajtom po zásahu v obci Opoj pri Trnave zabitím. Malo ísť o reakciu na to, že tam počas incidentu v súvislosti s krádežou auta na následky strelného poranenia zomrel šéf bankomatovej mafie Ján G. z Galanty.

Nič nevidel a nič nepočul

Pred sudcu predstúpil obyvateľ obce, pred ktorého domom auto s unikajúcou dvojicou zlodejov zostalo po streľbe stáť. Podľa jeho výpovede však nič nevidel a nič nepočul.

„Od rána sme boli s manželkou zatvorení v dome, polícia nám zakázala vychádzať až do večera. Nás tá streľba zobudila, ale nič iné neviem,“ uviedol vo svojej výpovedi s tým, že obžalovaného nespoznal.

Predvolanie k svedeckej výpovedi si neprevzali na pošte obyvatelia obce, ktorých prokuratúra identifikovala, že mohli byť prítomní počas vyhrážania obžalovaného.

Môžu zmeniť hlasy

Sudca uviedol, že existuje možnosť zabrániť vizuálnemu stretu svedkov s obžalovaným i zmeniť ich hlasy. Prokurátorka dodala, že nie je v jej moci, aby svedkovia prišli a vypovedali. Pojednávanie je odročené na 13. marca.

V Opoji prišiel na jeseň minulého roka o život Ján G. po tom, ako sa s Martinom K. pokúšali odcudziť osobné auto, políciu na to upozornil občan. Muži pri pokuse o útek vozidlom zaútočili najskôr na prvú a následne na druhú privolanú policajnú hliadku. Na to policajti použili strelné zbrane, obaja muži utrpeli zranenia. Na mieste zomrel Ján G., Martina K. previezli so strelným poranením hlavy do trnavskej nemocnice.

Podľa obžaloby mal obžalovaný prísť do Opoja na svojom aute Audi a z neho vykrikovať na jednom mieste na policajnú hliadku slová „Vrahovia! Vrahovia! Vás policajtov by mali postrieľať!“ Na druhom mieste sa mal vyjadriť, že za jedného nevinného zabije desiatich policajtov. Matúš Š. túto interpretáciu odmieta. Pripustil, že v návale emócií použil nadávky a policajtov pomenoval vrahmi, nešlo však o vyhrážanie zabitím.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM