Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania a študenti zapaľujú sviečky za Jána a Martinu: Nie je nám to ľahostajné!

V Malom Ríme si uctili pamiatku za zavraždených mladých ľudí. Sviečky zapaľujú pred budovou Krajskej prokuratúry v Trnave. Týmto krokom vyjadrujú tichú spomienku na ich pamiatku a vyzývajú príslušné orgány.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania a študenti zapaľujú sviečky za Jána a Martinu: Nie je nám to ľahostajné!
Zdroj: TASR

Pred budovou Krajskej prokuratúry v Trnave sa odvčera večer (27. februára) začali zhromažďovať malé skupiny ľudí. Prevažne stoja ticho na jednom mieste, potom zapália sviečku a s upreným pohľadom na chvíľu sledujú bezstarostný výjav na fotke Jána a Martiny. Tej mladej dvojice, ktorá bola zavraždená v rodinnom dome vo Veľkej Mači.

Podujatie s názvom Sviečku za novinára Jána Kuciaka a priateľku Martinu Kušnírovú odštartovali organizátori, trnavský študenti pred budovou Krajskej prokuratúry na ulici Dolné Bašty už včera, 27. februára vo večerných hodinách. Okoloidúci budú môcť takto zapaľovať sviečky do 9. marca 01.00 hod.

Nie je nám to ľahostajné

„Ani obyvateľom Trnavy a trnavským študentom nie je ľahostajné, že došlo k fatálnemu obmedzeniu slobody slova. Nie je nám ľahostajné, že zbytočne umreli dvaja mladí ľudia,“ ohlasujú organizátori tichej spomienky vo verejnej výzve.

Študenti v Trnave ďalej vyzývajú príslušné orgány. „Stretnime sa pred budovou Krajskej prokuratúry v Trnave a zapálením sviečky apelujme na príslušné orgány, aby došlo k spravodlivému vyšetreniu a potrestaniu vinníkov,“ vyzývajú spravodlivosť a vysvetľujú vznik tejto akcie.

Zdroj: TASR

„Pripomeňme si tichou spomienkou ich pamiatku, čím dáme najavo, že budeme v ich mene ďalej bojovať proti mafiánskym praktikám a budeme tak budovať Slovensko ako lepšie miesto pre život,“ ohlasujú organizátori ďalej.

Smutná udalosť spája aj ďalšie mestá. Ďalšie takéto spomienkové akcie sa majú uskutočniť v Nitre, Martine, Banskej Bystrici ale napríklad aj v Londýne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM