Júlia Vargová Rôzne Správy

V Trnave pribudol moderne vyzerajúci vnútroblok: Takto vynovili ihrisko, FOTO

Mesto postupne obnovuje zastarané vnútrobloky a schátrané ihriská. Revitalizovaný verejný priestor si už užívajú obyvatelia Prednádražia.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pribudol moderne vyzerajúci vnútroblok: Takto vynovili ihrisko, FOTO
16
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Projekt revitalizácie ihriska na ulici Gejzu Dusíka mesto odštartovalo ešte v lete v roku 2017. Zámer mesto realizovalo participatívne, teda v spolupráci s občanmi. Na návrhoch, ako by ihrisko malo po úprave vyzerať sa podieľali tamojší obyvatelia. Revitalizácia tohto priestoru vzišla od projektantky Magdalény Horňákovej, ktorá svoj návrh prispôsobovala požiadavkám ľudí žijúcich v dotknutej oblasti.

Ako informovala radnica na svojej stránke, súčasťou pôvodnej predstavy rekonštrukcie verejného priestoru medzi panelákmi bola zapracovaná spätná väzba od verejnosti a tiež diskusia o dôležitej téme, ktorá sa v tejto súvislosti otvorila. Išlo o otázku, či bude pri detskom ihrisku naďalej umožnený prejazd motorových vozidiel.

Časť miestnych obyvateľov chcela, aby sa z toho úseku stal chodník pre peších.

Zástancovia uzavretia chodníka pre motorové vozidlá podľa informácií z mestského webu argumentovali predovšetkým bezpečnosťou detí hrajúcich sa na ihrisku a v jeho blízkosti. Nástojčivejšie sa však ozývali hlasy oponentov. Súčasťou revitalizovaného ihriska je teda cestička pre motorové vozidlá, tak ako tomu bolo aj pôvodne. Okrem hracej plochy pre deti pribudlo i miesto pre susedské posedenia, tráva či nové stromy.

Kolaudáciou vnútrobloku sa pochválil aj primátor Trnavy Peter Bročka na svojom facebooku ešte v sobotu 11. mája. Trnavčanom odvtedy počasie veľmi neprialo, no rekonštruovaný priestor sa teší popularite. Vyskúšať ho stihli najmä deti.

Foto: ilustračné

Revitalizovaný vnútroblok na ulici Gejzu Dusíka
16
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM