Júlia Vargová Správy Samospráva

Vnútrobloky čaká obnova: Mesto podalo žiadosť o nenávratný príspevok

Na prvom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva Mesta Trnava bolo na pretrase viacero tém.

Ilustračný obrázok k článku Vnútrobloky čaká obnova: Mesto podalo žiadosť o nenávratný príspevok
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Predposledný marcový utorok, 19. marca, schválili mestskí poslanci predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 623 694 eur. Informovala o tom radnica na svojom webe.

Ide o príspevok na realizáciu troch projektov. Na financovaní projektov humanizácie obytných priestorov na Hospodárskej ulici sa mesto bude podieľať sumou 31 191 eur. Samospráva tak podľa informácií z mestskej stránky reaguje na otvorenú výzvu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Mestá a obce môžu v rámci výzvy do 9. apríla žiadať finančné prostriedky na zlepšenie environmentálnych aspektov vo svojom katastri.

„Zámer samosprávy sa týka obnovy vnútroblokov, ktoré participatívne plánovala spolu s tamojšími obyvateľmi. Občania mali možnosť vyjadriť sa na verejnom stretnutí aj prostredníctvom dotazníkov, ako si predstavujú revitalizáciu tejto lokality,“ ozrejmuje mesto. Návrhy a požiadavky občanov následne spracoval mestský úrad. Podľa trnavskej radnice výsledné riešenie zohľadňuje prijatú koncepciu adaptácie prostredia na zmenu klímy.

Na prvom mimoriadnom zasadnutí mestské zastupiteľstvo schválilo aj zníženie základného imania spoločnosti STEFE Trnava a dodatok k Organizačnému zabezpečeniu Tradičného trnavského jarmoku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM