Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa chystá atraktívna šou: Audio-vizuálne divadlo na mestskej veži!

V centre nášho mesta je v pláne lákavá šou. Na mestskej veži sa chystá atraktívne audio-vizuálne divadlo. To však ešte nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa chystá atraktívna šou: Audio-vizuálne divadlo na mestskej veži!
8
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

V našom meste sa uskutoční atraktívna šou. Odštartuje pod taktovkou trnavského multimediálneho festivalu Lovely Experience, ktorého cieľom je zdieľanie umenia a zážitkov vo verejnom priestore.

Spomínaný festival, za ktorým stojí občianske združenie Lovely Experience, sa predstaví po prvýkrát v úplnom centre nášho mesta. Vychutnať si ho budete môcť 27. mája na Trojičnom námestí. Súčasťou programu bude aj už spomínaná lákavá šou a to v podobe audio-vizualizácie na mestskej veži.

Zdroj: Lovely Experience

Prvýkrát na mestskej veži

Už v poradí 6. ročník tohto festivalu sa uskutoční po prvýkrát nielen na Trojičnom námestí, ale v rámci festivalu sa do programu v premiére zapojí aj samotná mestská veža. Bližšie o tom, čo sa chystá pre náš spravodajský portál porozprávali organizátori tejto akcie.

„Pre tento rok sme sa rozhodli vyskúšať smart formu zábavy priamo v centre mesta. Lovely Experience vytvorí 27. mája audio-vizuálny príbeh priamo na stenách historickej budovy mestskej veže a šokuje aj tých, ktorí nás ako festival poznajú dlho,“ povedal producent projektu Matúš Izakovič.

Zároveň doplnil, že unikátnosť festivalu tkvie aj v samotnom koncepte, pretože každé hudobné vystúpenie bude doprevádzať audio-vizuálna šou a videomapping, premietaný na na vonkajšie steny mestskej veže.

Bližšie informácie o audio-vizuálnom divadle na mestskej veži nám poskytla členka občianskeho združenia Lovely Experience, Simona Slováková. „Veža bude projekčným priestorom pre audio-vizuálne umenie, ktorým je Lovely Experience známy a ponúkne strhujúci príbeh histórie a súčasnosti nášho mesta, akrobatické vystúpenia, ale aj prekvapenia, o ktorých ešte nemôžeme rozprávať.“

Zdroj: Lovely Experience

Diskotéka na ušiach

Návštevníci festivalu si budú môcť vychutnať aj ďalšie zaujímavé lákadlo na Trojičnom námestí, a to v podobe tzv. „SilentDisco“. Hudbu si vďaka nemu užijú bez toho, aby narúšali nočný pokoj v centre nášho mesta. „Pri Silent Disco dostane každý návštevník od produkčného tímu slúchadlá a môže si pri počúvaní vybrať z niekoľkých umeleckých vystúpení súčasne. Takáto forma zábavy je veľmi populárna medzi mladou generáciou v zahraničí. Párty neruší nočný pokoj a môže na námestí prebiehať až do skorého rána,“ ozrejmil Matúš Izakovič. SilentDisco si budú môcť návštevníci vychutnať po zakúpení vstupenky.

Súčasťou festivalu bude aj denný program na Trojičnom námestí, v tzv. festivalovom mestečku a chill zóne od 15.00. Podľa slov organizátorov bude vstup na prednášky a workshopy voľný.

Zároveň dodali, že je však potrebná registrácia návštevníkov na domovskej stránke organizátorov, čo uľahčí vopred zabezpečenie priestorového aj technického vybavenia. „Vyžadujeme sa registrovať na našej web stránke, čo nám pomôže zabezpečiť priestorové a technické náležitosti, určite však nezaregistrovaných návštevníkov nepošleme domov, budú však musieť počítať s tým, že ak ich bude viac, nebude pre všetkých miesto na sedenie.“

V priloženej galérii si môžete prezrieť fotky z festivalu Lovely Experience 2016, ktorý minulý rok prebiehal v Synagóge – Centre súčasného umenia v Trnave

OBRAZOM z festivalu Lovely Experience 2016
8
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM