han Kultúra

V Trnave sa CHYSTÁ koncert pre Ukrajinu: Populárni hudobníci budú spievať z BALKÓNA!

Séria koncertov na pomoc Ukrajine, ktorá je pod paľbou ruských vojsk, odštartovala vo štvrtok v Trenčíne. V nedeľu 6. marca sa do zoznamu miest pripojí Trnava.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa CHYSTÁ koncert pre Ukrajinu: Populárni hudobníci budú spievať z BALKÓNA!
Zdroj: www.trnavske.radio.sk

Ako informuje Trnavské rádio, hudobná únia Slovenska pripravila v spolupráci s partnermi sériu koncertov pre Ukrajinu.

„Hlavným posolstvom podujatí Koncert pre Ukrajinu je verejné vyjadrenie spolupatričnosti a solidarity s Ukrajinou a jej obyvateľmi na námestiach najväčších slovenských miest,“ uvádza portál rádia.

Podpora pre Ukrajinu

Všetky štvrtkové tržby z gastropevádzok, ktoré prináležia ku kultúrnemu centru (KC) Nádvorie v Trnave, a tiež bratislavskej prevádzky tohto zriaďovateľa budú venované občianskemu združeniu Človek v ohrození, ktoré koordinuje pomoc pre Ukrajinu.

Priestor súčasnej kultúry v centre mesta uvoľní aj svoje ubytovacie kapacity. Podľa slov riaditeľa Dušana Vanča túto pomoc ponúkli ukrajinskej rodine na úteku.

Kto vystúpi na koncerte?

Na nedeľu 6. marca zároveň spoluorganizuje koncert pre Ukrajinu.

„V Trnave sa podujatie uskutoční v nedeľu 6. marca vďaka spojeniu subjektov, ktoré už niekoľko rokov organizujú novembrové podujatia Pocta slobode. Spoluorganizuje ho tak Trnavský samosprávny kraj, mesto Trnava, Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave, kultúrne centrum Malý Berlín, Divadlo Jána Palárika, Región Trnava a Nádvorie – priestor súčasnej kultúry. Iniciátorom tejto aktivity vo viacerých mestách je Hudobná únia Slovenska. Niektoré z nedeľných koncertov bude naživo vysielať Trnavské rádio,“ informoval Dušan Vančo.

„Hudobníci budú vystupovať netradične z balkóna Divadla Jána Palárika na Trojičnom námestí, začína sa o 16.00 hodine. Zoznam účinkujúcich je už zverejnený, podľa organizátorov však ešte nemusí byť finálny,“ informuje Trnavské rádio.

Zahrajú Hudba z Marsu, írsky hudobník žijúci v Trnave Graeme Mark či Mária Čírová, speváčka, klaviristka a skladateľka pochádzajúca z Dolných Lovčíc pri Trnave. V programe vystúpi aj trnavský hudobník Bystrík, Allan Mikušek a dvojica raperov a poetov Modré hory.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM