han Správy

V Trnave sa skončil septembrový protest odborárov: K TOMUTO vyzvali Matoviča! FOTO

Séria šiestich protestných pochodov po krajských mestách Slovenska sa skončila v utorok v Trnave. Čo sa tam dialo?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa skončil septembrový protest odborárov: K TOMUTO vyzvali Matoviča! FOTO
4
Galéria

Tak ako v predchádzajúcich piatich protestných stretnutí aj na záver v Trnave ho usporiadala Konfederácia odborových zväzov (KOZ) Slovenskej republiky.

Za práva všetkých zamestnancov

Podľa protestujúcich sa vláda svojimi rozhodnutiami snaží nájsť a hľadá úsporu financií na strane zamestnaných občanoch. „Preto sme chceli protestami dať najavo náš nesúhlas so snahou a konaním vlády, ktorými sa snaží o znižovanie mzdových a sociálnych štandardov pracujúcich,“ píše sa na oficiálnej stránke KOZ SR. Odborári hlásajú, aby si kompetentní uvedomili. že všetci ktorí majú prácu, si zaslúžia obdiv.

Primitívne tresty?

„Správanie ministra práce, ktorý ide takto primitívne trestať neposlušné odbory, patrí do repertoáru autoritárskych a diktátorských režimov, nie do modernej demokratickej krajiny. Vyzývam preto poslancov, aby odmietli všetky návrhy zákonov z dielne ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré búrajú základy demokracie a sociálneho štátu a vracajú nás do 50 rokov minulého storočia,“ vyhlásil prezident KOZ SR Marián Magdoško.

Prezident KOZ SR zároveň vyzval predsedu vlády SR Igora Matoviča, aby sa stal gestorom obnovenia sociálneho zmieru a zamedzil ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny nezmyselne trestať odbory za obhajobu ústavného práva zamestnancov na primeranú mzdu. Informuje stránka www.kozsr.sk.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

✊🆘 Naživo z protestného zhromaždenia v Trnave #rešpekt pracujúcim #rešpekt odborom! KOZ SR veľmi negatívne vníma snahu o znižovanie mzdových a sociálnych štandardov pracujúcich. Pridajte sa! #ProtestyKOZSR

Posted by Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky - KOZ SR on Tuesday, September 29, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM