Rôzne

V Trnave sa stretli policajti s veľkým srdcom: Osobne im poďakovala ministerka, VIDEO

Ministerka vnútra Denisa Saková ocenila policajtov. Spolu 43 mužov zákona spájajú činy i pôsobenie v rámci rezortu, za ktoré si prevzali ocenenie. Toto sú príbehy niektorých z nich.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa stretli policajti s veľkým srdcom: Osobne im poďakovala ministerka, VIDEO
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) ocenila vo štvrtok v Trnave pri príležitosti Dňa policajného zboru príslušníkov polície. Spolu 43 policajtov zo všetkých regiónov Slovenska obdržalo ocenenia za svoje pôsobenie v rámci rezortu i činy nad rámec pracovných povinností. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.

Pätnásť rokov tábory onkologické deti

Medzi ocenenými bol aj Martin Mušinský z Obvodného oddelenia Policajného zboru SR Košice, ktorý už pätnásť rokov organizuje letné tábory i ďalšie podujatia pre detských onkologickcýh pacientov. S policajtom, ktorý sám prekonal leukémiu, sa počas trvania tábora stretol aj policajný prezident Milan Lučanský.

Ďalším oceneným bol Roderik Kadlieček z Úradu kriminálnej polície. V súčasnosti absolvuje policajt rehabilitáciu po úraze, ktorý utrpel koncom roka 2017.

Deň pred Vianocami na ceste za rodinou zastavil na diaľnici D1 pri pokazenom aute, keď chcel pomôcť vodičovi. Do tohto auta však narazil kamión a muž zomrel. Kadlieček následkom úrazu ležal v kóme, prebral sa však a teraz sa uzdravuje.

Počas dovolenky zachránil život

Ocenenie si z Trnavy odniesol aj policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru SR Prešov-Sever Štefan Jurko, ktorý zachránil život topiacemu sa šesťročnému chlapcovi Bendeguzovi v chorvátskej destinácii Rogoznica počas svojej dovolenky.

Zdroj: Dnes24.sk
OBRAZOM: Ministerka vnútra ocenila policajtov pri príležitosti Dňa policajného z
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM