Rôzne

V Trnave si užijeme bazár kníh: Zohnať budete môcť aj vzácnejšie kúsky

Chceli by ste rozšíriť svoju knižnú zbierku? V Trnave budete mať skvelú príležitosť.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave si užijeme bazár kníh: Zohnať budete môcť aj vzácnejšie kúsky
Zdroj: Mesto Nové Zámky

Bazár kníh na pešej zóne v Trnave sa uskutoční v piatok 10. júna. Podujatie je súčasťou Národného týždňa charity a organizuje ho Trnavská arcidiecézna charita (TACH).

Vyzvali aj verejnosť

Knihy zo všetkých žánrov rozložia priamo na Hlavnej ulici zamestnanci charity. „Po minuloročnom úspechu prichádzame na Hlavnú ulicu opäť s knihami, ktoré pochádzajú zo zbierky,“ uviedla Vladimíra Kloknerová z TACH.

Ako doplnila, verejnosť vyzvali, aby priniesla knihy, ktoré má doma, nečíta ich, ale chce, aby si v nich ešte niekto listoval.

Prečítajte si tiež

Lákajú aj zberateľov

„Minuloročný bazár prilákal okrem bežných čitateľov aj mnohých zberateľov, lebo je veľká šanca, že na ňom nájdu tituly, ktoré sa už nepredávajú. Máme tu doslova historické kúsky, ktoré sa len ťažko zháňajú. Na druhej strane, ľudia nám priniesli aj novinky. Knihy si môžu ľudia zakúpiť za dobrovoľný príspevok od 10.00 do 18.00 h,“ doplnila Kloknerová.

Týždeň charity sa koná piaty rok, tentoraz od 4. do 12. júna, a zahŕňa rôzne duchovné, umelecké či športové podujatia. Cez tieto aktivity pozýva Slovenská katolícka charita verejnosť spoznať prácu jej zamestnancov.

Poskytuje sociálne poradenstvo, potravinovú a materiálnu pomoc, ošetrovateľskú a opatrovateľskú službu, organizuje zbierky, pomáha v zahraničí a jej farské charity pôsobia v 189 slovenských mestách a obciach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM