Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave to už žije jarmokom: Centrum sa zmenilo na veľké trhovisko, FOTO

V Trnave to od dnes žije ďalším ročníkom Tradičného trnavského jarmoku. Boli sme sa na to pozrieť priamo na mieste. Pozrite si prvé zábery, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave to už žije jarmokom: Centrum sa zmenilo na veľké trhovisko, FOTO
34
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší ročník obľúbeného Tradičného trnavského jarmoku je tu. V malom Ríme to už od dnes začalo žiť jarmočnou atmosférou. Nechýbajú ani, ako inak, stánky s tovarom, či občerstvením.

Dobroty aj remeslá

Tradičný trnavský jarmok už vo štvrtok počas našej návštevy prilákal rôznych ľudí. Na svoje si tak priamo na mieste prišli napríklad milovníci pravej trhovej atmosféry, nákupov, dobrého jedla či vyhľadávači originálnych remeselných kúskov.

Na jarmoku sme stretli aj dve zhovorčivé sestry, ktoré študujú piaty ročník na Trnavskej univerzite. „Milujeme takéto akcie, keď si môžeme vychutnať okolitú atmosféru, rôzne vône, všetku tú vravu okolo nás. Jednoducho, nasávame všetko vôkol. Určite však neodídeme domov naprázdno,“ zhodnotila pre náš spravodajský portál jedna z nich.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Jarmok ponúka aj množstvo dobrôt, tie vyvoniavali už počas nášho príchodu. Príjemné s užitočným tak spojil aj Trnavčan Marek, ktorého sme stretli počas našej jarmočnej potulky mestom. „Ráno som sa doma nestihol naraňajkovať. Tak som si urobil takéto neskoršie raňajky, doslova cestou do práce. A fajnový výhľad na okolie je príjemným bonusom“ povedal nám a na stole ho už čakala voňajúca plnená lokša, ale aj domáca štrúdľa a zabalená cigánska pre kolegu.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Lákadlom sú aj remeselníci z rôznych kútov Slovenska. Na Hlavnej a na Radlinského si rozložili všakovaké stánky, ktoré lákajú okoloidúcich.

„Tohtoročný jarmok ponúka toľko krásnych ručných čačiek ale aj úžitkových predmetov. Je to radosť už len tak pozerať,“ povedala nám s úsmevom trnavská seniorka. Svoju tvorbu niektorí remeselníci predvádzajú rovno pred očami okoloidúcich. Počas našej prechádzky sa jarmočníci zastavovali napríklad pred košikárom, či kováčom.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na rôznych miestach

Tradičný trnavský jarmok si môžete vychutnať v lokalitách ulíc Dolné bašty (v úseku od okresného súdu až po múzeum), Paulínska, Dolnopotočná, Trojičné námestie, Hviezdoslavova, Hlavná, Trhová, Radlinského, Vajanského (parkovisko pri Katastrálnom úrade), Radlinského (parkovisko pri Bernolákovej bráne) a Park Antona Bernoláka.

Vychutnajte si už teraz atmosféru Tradičného trnavského jarmoku v našej priloženej fotogalérii.

GALÉRIA: Vychutnajte si atmosféru trnavského jarmoku na prvých obrázkoch
34
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM