Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave to začína opäť žiť! Domáci s radosťou nakupujú, FOTO a VIDEO

V Trnave začína byť opäť rušno. Prázdne uličky a obchody zaplnili domáci. Všetci chceli len jedno – nakupovať.

Zdroj: Dnes24.sk

Od 19. apríla sa otvorili prevádzky, ktoré boli dlhé mesiace zatvorené. Vybrali sme sa preto do centra Trnavy, aby sme zistili, ako to tam práve vyzerá.

Mesto pomaličky ožíva – v uliciach, obchodíkoch a v nákupných strediskách vidieť prvých spokojných zákazníkov. Trnavčania si jednoducho začali užívať uvoľnené opatrenia.

Naše kroky smerovali hneď do niekoľkých prevádzok v srdci mesta, kde sme oslovili predajcov aj zákazníkov. „Áno, ľudia k nám chodia už od rána! Niektorí mi pri platení povedali, že nás prišli podporiť a kúpili si aj to, čo nutne nepotrebovali,“ vraví spokojne majiteľka galantérie.

„Ja som teda potrebovala!“ smeje sa seniorka a ukazuje na gombíky a rôzne výrobky na šitie. „To viete, ja som stará, internet nepoužívam,“ vraví vďačne s úsmevom.

Potrebujú vidieť

Cestou v meste sme stretli ďalšiu spokojnú zákazníčku. „Syn rastie ako z vody! Nakúpili sme topánky aj oblečenie,“ vysvetľuje nám mamička, a na otázku, prečo nenakúpila cez e-schop, má svoju jasnú odpoveď.

Viac o uvoľňovaní opatrení

„Potrebujem vidieť to, čo nakupujem,“ a taktiež jedným dychom dodáva, že nemá dobré skúsenosti s takýmto zháňaním oblečenia. „Už mi predajca poslal úplne niečo iné, inokedy bol problém s reklamáciou.“

Pán Milan si na otvorenie prevádzok rád počkal. „Mám svoje obľúbené obchodíky. Chýbala mi tá atmosféra a prístup k zákazníkom,“ teší sa.

Ako to vyzerá v obchodnom centre

Nazreli sme aj do obchodného domu. „Máme pár hodín otvorené, no pohyb sme už zaznamenali,“ informovala nás za predajňu potravín Andrea Neštická.

Ten sme si všimli tiež. „Už od rána k nám chodia zákazníci. Som tu sama, ledva stíham,“ vraví nám predavačka v zlatníctve. Zákazníci sa prichádzajú pozrieť a informovať, no niektoré kúsky dnes našli svojho majiteľa. Podobne sú na tom aj domáce potreby. „Zákazníci sa k nám opäť vracajú,“ vraví nám vedúci prevádzky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z Trnavy a okolia

FOTO: V Trnave sa ľudia vrhli na nákupy
9
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM