Monika Hanigovská Rôzne

V centre Trnavy prebehne šou, aká tam ešte nebola: Bude to ako v beztiažovom stave!

V centre Trnavy sa chystá naozajstná pozoruhodnosť, ktorú by si bola škoda nechať ujsť. Prebehne tam akrobatická šou „vertical dance“. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V centre Trnavy prebehne šou, aká tam ešte nebola: Bude to ako v beztiažovom stave!
2
Galéria
Zdroj: Lovely Experience

V Trnave sa je na čo tešiť. V centre mesta sa chystá šou, aká tam ešte nebola. V rámci multimediálneho festivalu Lovely Experience 2017 bude možné v srdci mesta vidieť špeciálne vystúpenie v podobe akrobatickej šou „vertical dance“ a to konkrétne 27. mája. Stane sa tak priamo na Trojičnom námestí.

O spomínanom festivale sme vás už nedávno informovali. Naša redakcia vám však teraz prináša ďalšie zaujímavé podrobnosti o jeho programe. Informácie nám poskytla Alexandra Slobodová, jedna z organizátoriek tejto akcie.

Ako v beztiažovom stave

Ľudia budú môcť na vlastné oči zažiť neobyčajné vystúpenie. A to doslova priamo na trnavskej dominante – mestskej veži. Návštevníci si vychutnajú akrobatickú šou „vertical dance“, teda tanečné vystúpenia na lanách, ale budú môcť vidieť aj tzv. videomapping, teda premietanie na metskej veži.

„Audio-vizuálne divadlo na mestskej veži sa začne o 21:30 hodine. Toto vystúpenie všetkých vtiahne do histórie mesta Trnava. Na videomapping bude nadväzovať vertikálny tanec v podaní českého akrobata Tomáša a jeho tanečnej partnerky Kláry. Tanečníci ponúknu divákom ochutnávku vertikálneho tanca až v dvoch vstupoch. Každé z vystúpení bude trvať približne sedem minút. Akrobati si pre návštevníkov festivalu Lovely Experience prichystali napínavý príbeh vzdušnej akrobacie,“ prezradila pre náš spravodajský portál spomínaná organizátorka.

Zdroj: Lovely Experience

Vystúpenie akrobatov na stenách mestskej veže sa nezaobíde bez istenia. „Pri vystúpení sú akrobati zavesení len na tenkých lanách, ktoré ich istia pred pádom. Umelci vyzerajú akoby tancovali v beztiažovom stave na Mesiaci. Na multimediálnom festivale tak dostanú návštevníci dávku vzdušných kreácií týchto dvoch odvážnych akrobatických tanečníkov,“ ozrejmila organizátorka.

Chcú ohúriť

Snahou organizátorov festivalu je objavovať nové trendy a vizuálne ich potom predstavovať divákom. „V Lovely Experience sa každý rok snažíme priniesť do Trnavy niečo nové. Videomapping je moderná forma audio-vizuálneho umenia, ktorú nájde náročný divák najmä v zahraničí. Na Slovensku máme zatiaľ len málo vizuálneho umenia. Veríme, že spojenie audio-vizuálneho divadla a tanečnej akrobacie z budovy mestskej veže ohúri návštevníka, ktorého neuspokojujú eventy bez myšlienky, rád objavuje a aktívne vyhľadáva nové trendy. Preto veríme že šokujeme a prekvapíme zároveň,“ povedala Slobodová.

Návštevníci si budú môcť počas dňa vychutnať aj tzv. festivalové mestečko a chill zónu na Trojičnom námestí. Produkčný tím Lovely Experience ponúka tieto vyššie spomenuté aktivity ako aj show na mestskej veži bezplatne.

Ako uvádza organizátor akcie, za malú odplatu si môžu návštevníci doplniť program aj o nočnú “SILENT PÁRTY“ na slúchadlách, kde zažijú smršť elektronických DJov a umelcov.

V priloženej galérii si môžete prezrieť fotky tanečných akrobatov, ktorí vystúpia v centre Trnavy.

FOTO: Lákavá show Lovely Experience upúta aj takto vaše oči
2
Galéria
Zdroj: Lovely Experience
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM