Samospráva

Trnava začína s náročnou obnovou Dedinskej ulice. Prvýkrát uplatní dažďový manažment!

Mesto Trnava začína s náročnou rekonštrukciou Dedinskej ulice v miestnej časti Modranka. Práce si vyžiadajú viaceré dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Trnava začína s náročnou obnovou Dedinskej ulice. Prvýkrát uplatní dažďový manažment!
Zdroj: TASR

Radnica tam vôbec prvýkrát na území mesta plánuje uplatniť dažďový manažment a nový systém odvodnenia, ktorý umožní nasmerovať vodu do vsakovacích plôch.

„Súčasné odvodňovacie priekopy na oboch stranách komunikácie budú prebudované na funkčne a kapacitne vyhovujúce odvodňovacie plochy a podpovrchové lokálne vsakovacie zariadenia, vďaka ktorým nebude zrážková voda z komunikácie odvedená do kanalizácie, ale v maximálne možnom objeme bude zadržaná a vsiakne sa v území, kde spadla,“ informoval na webe mesta vedúci odboru investičnej výstavby Mestského úradu v Trnave Dušan Béreš.

Dodal, že toto riešenie zodpovedá požiadavkám na zlepšenie mikroklimatických a hygienických podmienok v zmysle opatrení z platnej Stratégie adaptácie mesta Trnava na dopady zmeny klímy.

Všetky práce na komunikácii majú byť ukončené do konca októbra, vyžiadajú si však viaceré dopravné obmedzenia. Na zabezpečenie dopravnej obslužnosti budú vytypované obchádzkové trasy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM