Rôzne

V Trnave vyrastie najväčšia stavebnicová výstava na Slovensku: Bude lákať aj dospelých

Návštevníci sa môžu tešiť na výjav bitky rytierov, Harryho Pottera, Vikingovov, dievčenských hrdinov a oveľa viac.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vyrastie najväčšia stavebnicová výstava na Slovensku: Bude lákať aj dospelých
Zdroj: TASR

Na takmer 600 štvorcových metroch budú mať malí i veľkí Trnavčania, ale aj deti a dospelí zo širokého okolia mesta možnosť vnoriť sa do sveta známych stavebníc.

Od 24. februára až do 12. mája bude v laser aréne na Suchovskej ceste v Trnave výstava modelov, ktoré vznikli zo stavebných prvkov lega.

„Ide zatiaľ o našu najväčšiu výstavu na Slovensku,“ povedal Andrej Ďurík z organizátorskej spoločnosti, ktorý participoval na siedmich prezentáciách tohto druhu v rôznych mestách.

Lákadiel bude mnoho

Na trnavskej výstave v priestoroch v susedstve psieho útulku sa návštevníci podľa jeho informácií môžu tešiť na množstvo rôznych zinscenovaných výjavov.

„Napríklad veľkej bitky rytierov, sú tu vojnové výjavy, výjavy z Harryho Pottera, vianočné scénky, dievčenskí hrdinovia, Vikingovia a mnoho ďalších známych postavičiek a dejov,“ uviedol.

Asi milión použitých prvkov

K tomu sa pridružilo viacero vláčikov, kolotočov a podobne. Spolu s Markom Bednárikom ich stavajú už viac ako mesiac a do otvorenia výstavy je pred nimi ešte kus práce. Množstvo použitých prvkov si Ďurík netrúfa odhadnúť.

„Išlo by to asi do miliónov,“ povedal. Tvorcovia myslia pritom na deti, všetky scény sú v ich „mierke“. „Máme také skúsenosti, že ak sú postavy väčšie, môžu byť akékoľvek zaujímavé, deti okolo nich iba prejdú bez väčšieho zaujatia,“ dodal Ďurík.

Okrem vystavených exponátov bude v aréne otvorený aj kútik, kde sa bude možné zahrať. Výstava bude otvorená cez týždeň vždy v stredu a piatok od 16. do 20. hodiny, v soboty a nedele od 13. do 20. hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM