Kultúra Rôzne

V Športovej hale odštartuje zábava po 10-krát: Festhry Trnava pre všetky generácie

V Malom Ríme prepuknú tri dni zábavy pre hráčov všetkých vekových kategórií. Festhry Trnava oslávia desaťročné jubileum.

Ilustračný obrázok k článku V Športovej hale odštartuje zábava po 10-krát: Festhry Trnava pre všetky generácie
6
Galéria
Zdroj: TASR

Festival hier a zábavy Festhry Trnava, ktorý pred časom inšpiroval podobné podujatia po celom Slovensku, slávi desaťročné jubileum. Od piatka 15. februára do nedele 17. februára bude trnavská Mestská športová hala patriť hráčom všetkých vekových kategórií.

Projekt navštevujú tisícky ľudí

Každoročne navštívi podujatie do štyritisíc ľudí. Do toho nie sú započítané najmenšie deti do troch rokov, ktorých počet, ako uviedla za organizátorov Mária Dravecká, od času, keď je pre ne zriadený samostatný kútik, vzrástol niekoľkonásobne.

„Sme orientovaní na rodinu, vytvárame priestor, aby sa pri jednom hracom stole mohli stretnúť viaceré generácie a spolu sa zabaviť,“ povedala.

Nie je to však jediná cieľová skupina návštevníkov, na Festhry prichádzajú skupiny priateľov detí i dospelých, triedy s pedagógmi a podobne. Na začiatku stálo podľa nej nadšenie dvoch ľudí, ktorí chceli pomôcť, aby ľudia spolu trávili viac času. „Začínala éra počítačových hier, tak chceli vytvoriť priestor, aby nesedeli každý sám pri obrazovke,“ dodala Dravecká.

Na palubovke haly sú zakaždým v ponuke stoly so spoločenskými, strategickými, rodinnými i zábavnými párty hrami. Nechýbajú stavebnice, hlavolamy, stolný futbal, air-hockey, laser game, nafukovacie atrakcie.

Zábava pre najmenších i retro hračky

„Aby 10. výročie mohli oslavovať i najmenší návštevníci, nezabudli sme na tvorivé dielne i sprievodný program,“ uviedla Dravecká. Do prípravy festivalu je priebežne zapojených podľa jej slov päť ľudí, v čase konania je nevyhnutná pomoc zhruba dvoch až troch desiatok dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú hráčom s pravidlami jednotlivých hier alebo sa s nimi aj hrajú.

Pre jubilejný ročník zabezpečili tiež výstavku retrohračiek. „Napríklad známeho Igráčka, ale s niektorými známymi stavebnicami sa bude možné aj pohrať,“ doplnila Dravecká. Vo fotokútiku bude možnosť urobiť fotky s kamarátmi.

Počas podujatia budú prebiehať rôzne turnaje a súťaže o zaujímavé ceny od jednotlivých partnerov festivalu. Organizátorom podujatia je Mestská rada mládeže v Trnave, mesto Trnava a ihrysko.sk.

„Zástupcovia ihryska.sk pravidelne navštevujú medzinárodný festival hier, novinky stadiaľ iste prinesú do Trnavy aj tento rok,“ uviedla Dravecká.

OBRAZOM: Festhry 2018 v Trnave
6
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM