Kultúra

V Trnave začali adventné trhy: Užijete si ATMOSFÉRU a tradičné i menej známe DOBROTY

Centrum mesta sa zmenilo na malé vianočné mestečko. Boli sme sa pozrieť, čo všetko a za koľko ponúka.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave začali adventné trhy: Užijete si ATMOSFÉRU a tradičné i menej známe DOBROTY
14
Galéria

V piatok (25. novembra) začali tradičné trhy, ktoré odštartovali rozsvietením stromčeka. Redakcia Trnava24 sa vybrala na Trojičné námestie, aby zistila, na akú atmosféru sa môžete tešiť, a čo dobré a za koľko si pochutnáte.

Výzdoba ťahá oči už z diaľky

Ak ste fanúšikom nespočetného množstva svetielok, prídete si na svoje. Centrum je rozsvietené tisíckami žiarivých bodov. Vianočnú výzdobu najbližšie k trhom, nájdete na Trojičnom námestí, na Hlavnej, Divadelnej, Štefánikovej a Hviezdoslavovej. Rozsvietená je i alej na päťdesiatich stromov na Hlavnej ulici.

Čo ponúkajú stánky a za koľko?

Keď sme prišli do centra, privítala nás lákavá vôňa. Výber je skutočne dostatočný. Pochutnať si môžete na slanom aj sladkom. Mastenú lokšu ponúkajú za 1,50 eur, voňavú zemiakovú placku si vychutnáte za 3 eurá, no ak chcete cigánsku v žemli, pripravte si 5,50. Kapustník na slano stojí 3 eurá, podplameník je o čosi drahší, pripravte si 4 eurá a za pagáč zaplatíte o polovicu menej.

Adventné stánky ponúkajú aj hovädzí guláš, kapustnicu či držky na paprike (všetky porcie za 5,90 eur).

Máte chuť na niečo špeciálne či menej známe? Vyskúšajte škoricové hranolky či pivný hot dog.

Sladké na množstvo spôsobov

Na svoje si prídu aj všetci tí, ktorí nedokážu odolať sladkému. Vychutnať si môžete štrúdle rôznych náplní (2,50 eura) a známe koláče ako kakovník, škoricovník, moravský a linecký koláč, jablkové pyté a napríklad aj nemenej obľúbenú pochúťku, známu pod názvom bratislavský rožok (všetky za 2 eurá).

Niečo na zahriatie

Adventné stánky ponúkajú klasiku v podobe bieleho a červeného vareného vína za 2,50 eur. Detský punč kúpite už za 1,50 eura. No je možné, že vás zaujme šoférsky punč. Ak si robíte chute na mandľovú medovinu, zaplatíte za ňu 1,50 (1 dcl) a v prípade teplého čaju, to bude rovné euro.

Vyskúšať môžete aj iné príchute, a to pomarančovo-rumový punč, punč s chuťou lesných plodov či pečeného jablka, slivkovo-škoricový punč (všetky za 2,50 eur) i konopný punč za 3 eurá.

Tradičné vianočné trhy na Trojičnom potrvajú do 23. decembra. Nechcete nič premeškať? Kompletný program si pozriete TU.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM