Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave odštartujú protesty: Prinášame program z Trojičného námestia

Malý Rím sa pridá k bratislavským organizátorom protestu Postavme sa za slušné Slovensko. Prinášame vám kompletný program podujatia, ktorý sa uskutoční na Trojičnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave odštartujú protesty: Prinášame program z Trojičného námestia
Zdroj: TASR

V Trnave sa 9. marca uskutoční protestná akcia s názvom Postavme sa za slušné Slovensko. Po týždni sa tak opäť rozhorí sviečka za zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú.

Protest v Trnave organizuje Stredoškolský parlament a ďalších trinásť subjektov, vrátane Univerzitnej rady Trnavy. Podľa slov organizátorov, za vznikom tejto akcie nie sú členovia žiadnej politickej strany. Súčasne sa organizátori akcie stavajú k hodnotám novembra 1989.

Čo požadujú

Organizátori majú presné požiadavky. „Dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov,“ a súčasne si želajú „novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin,“ stojí vo verejnej výzve.

Program v Trnave

  • 17.00 hod. úvod
  • 17.15 hod. príhovory hostí
  • 17.25 hod. krátky koncert Graeme Mark
  • 17.30 hod. #AllForJan, sviečka pre Jána a Martinu
  • 18.00 hod. ukončenie
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Usporiadatelia búdu počas protestu v Trnave rozdávať zdarma nálepky #AllForJan.

Po celom Slovensku aj v zahraničí

Podujatie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko odštartuje 9. marca na viacerých miestach Slovenska. K výzve s vyššie uvedenými hodnotám sa pridali po Bratislave a Trnave mestá ako Nitra, Topoľčany, Banská Bystrica, Poprad, Žilina, Trenčín, Považská Bystrica, Spišská Nová Ves, Nové Zámky, Skalica, Prievidza, Lučenec, Ružomberok, Michalovce, Partizánske, Levoča, Liptovský Mikuláš, Levice, Krupina, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Rožňava, Brezno, Rimavská Sobota, Bardejov a Revúca.

Svetové metropoly búdu mať zastúpenie v mestách ako Londýn, Praha, Bern, Mníchov, Krakov, Berlin, Kaprun, Odense, Brusel, Barcelona, Kodaň, Vancouver, Paríž, Helsinki, Edinburgh, Haag.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM