Monika Hanigovská Rôzne

Trojička osvetlená stovkami horiacich plamienkov: Trnavčanom sa ťažko hľadali slová

V piatok si Trnavčania aj okoloidúci uctili sviečkou pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Horiace plamienky rýchlo pribúdali aj po ukončení akcie.

Ilustračný obrázok k článku Trojička osvetlená stovkami horiacich plamienkov: Trnavčanom sa ťažko hľadali slová
23
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok, 2. marca sa uskutočnilo podujatie s názvom Sviečka za Jána a Martinu v Trnave. A to v samom srdci Malého Ríma na Trojičnom námestí. Plamienky svietili priamo na podstavci, rohoch Súsošia Najsvätejšej Trojice, známej aj ako Trojička.

Napriek tomu, že naša redakcia bola zapáliť sviečku hodinu po oficiálnom začatí spomienkovej akcie, na mieste sa postupne striedali nové a nové skupinky ľudí alebo jednotlivci až do neskorých večerných hodín.

Studený mráz, ktorý sa dostával pod nechty neodradil mladé rodiny, páriky, skupinky študentov ani napríklad skôr narodených.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Odkaz Trnavčanov

„Študujem klasickú archeológiu v Trnave, o to viac sa ma dotkla Martinina smrť a samozrejme aj jej partnera… Aj bez toho, čo študovala je to samozrejme neuveriteľná tragédia,“ prezradila nám trnavská študentka.

„Nemôžem stále uveriť, že sa niečo také mohlo udiať na Slovensku. Doma mám deti v podobnom veku. Boli to ešte len deti. Prišla som si ich uctiť,“ povedala so zármutkom hlase ďalšia účastníčka tejto spomienkovej akcie.

„Jednoducho som nemohol odkráčať po práci domov. Násilná smrť Jána a Martiny sa spája s nami všetkými,“ povedal Trnavčan.

„Nemôžeme nájsť vhodné slová. Trnava, či Slovensko už podľa nás nikdy nebude ako predtým,“ vyznal sa nám učiteľský pár na dôchodku.

„Cítiť tu aj určitú spolupatričnosť. Keď niekto nemá sviečku alebo zápalky, tak vždy sa niekto nájde, kto pomôže. Toho by sme sa mali držať aj naďalej, “ vyznal sa Marek z Bolerázu.

OBRAZOM: Trnavčania pálili sviečky za Jána a Martinu
23
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM