Správy

V Trnave žije takmer 7-tisíc cudzincov: Mesto pre nich zriadilo nové podporné centrum

V Trnave vzniklo nové podporné centrum pre cudzincov. Zriaďovateľom je mestská samospráva. Kde centrum sídli a čo ponúka?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave žije takmer 7-tisíc cudzincov: Mesto pre nich zriadilo nové podporné centrum
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Jazykové a vzdelávacie kurzy, právne, sociálne a psychologické poradenstvo i ďalšie aktivity nájdu po novom v Trnave v podpornom centre cudzinci žijúci v meste.

ConnecTT sídli v centre na Františkánskej ulici 3. Informovala o tom Kristína Nevrlová z referátu sociálnej pomoci občanom trnavskej radnice.

Prečítajte si tiež

Zriaďovateľom centra je mestská samospráva, ktorá bude podľa Nevrlovej financovať jeho činnosť z mestského rozpočtu. „Aktuálne je v Trnave evidovaných okolo 6 880 cudzincov, patriacich k viac ako 80 národnostiam. ConnecTT je určený len pre bývajúcich, študujúcich alebo pracujúcich priamo v Trnave,“ uviedla pre TASR.

Hlavným cieľom je vytvorenie prostredia, v ktorom budú mať prístup k odbornej pomoci, poradenstvu a vzdelávaniu. „Aby sa úspešne integrovali do trnavskej komunity a stali sa tak plnohodnotnými členmi spoločnosti,“ uviedla. Pracovníci centra im budú pomáhať aj s adaptáciou v školskom a pracovnom prostredí, poskytnú kurzy zvýšenia kvalifikácie a rekvalifikácie a budú organizovať podujatia, workshopy a stretnutia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM