Rôzne

V Trnavskom kraji bude Noc kostolov komornejšia: Zapoja sa len štyri chrámy

Do Noci kostolov sa v Trnavskom kraji zapoja len štyri chrámy. V Trnave sa nezapojil ani jeden. Pozrite sa, ktoré chrámy budú vítať veriacich a aký program si pripravili.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji bude Noc kostolov komornejšia: Zapoja sa len štyri chrámy
Zdroj: TASR

Do medzinárodnej Noci kostolov sa zapoja v piatok v rámci Trnavského kraja len štyri. Evanjelický a.v. kostol v Hlohovci, kostol sv. Ignáca z Loyoly v Leopoldove, kostol sv. Martina z Tours v Suchej nad Parnou a zrúcanina kláštora Katarínka pri Dechticiach otvoria svoje brány návštevníkom v nezvyčajných hodinách.

V Trnave, ktorá stála pred niekoľkými rokmi za etablovaním podujatia na Slovensku, sa v tomto roku nezapojí ani jeden kostol.

Pred šiestimi rokmi, v druhom ročníku podujatia, sa v meste zapojilo 12 kostolov, v celom kraji 57.

Diela známych skladateľov

Na Katarínke sa dobrovoľníci do podujatia zapájajú pravidelne. Aj teraz pripravili pre širokú verejnosť zaujímavý program, medzi ktorým nebude chýbať svätá omša, komorný koncert, ako aj nočné sprevádzanie. Podujatie sa začne o 20. hod. omšou, po ktorej bude koncert komornej hudby v podaní sláčikového kvarteta Zoe. Medzi múrmi kostola zaznejú diela Antonia Vivaldiho, Giulia Cacciniho, Tomasa Albinoniho či J. S. Bacha. Kompletný program TU.

Výstup na vežu aj prehliadka

Výstup na vežu kostola majú v pláne aj v Suchej nad Parnou, súčasťou programu je aj malý koncert tamojšieho speváckeho zboru a výstava obrazov Andreja Nikodéma a fotografií Miroslava Malackého. Chýbať nebude opekačka. Ukončenie sa predpokladá odbitím polnoci.

V Leopoldove počítajú s prehliadkou organu a veže. Program je rozložený na 18.00 do 22.00 hod., v rámci neho bude sestra Dorota rozprávať o blahoslavenej Zdenke Schelingovej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM