Monika Hanigovská Rôzne

V Trnavskom kraji bude tropické počasie: Na takéto teplo sa musíme pripraviť

Trnavský kraj zasiahli horúčavy. Tie by podľa SHMU mali na našom území pretrvávať niekoľko dní. Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji bude tropické počasie: Na takéto teplo sa musíme pripraviť
Zdroj: TASR

Budeme sa piecť vo vlastnej šťave. Aj tak možno zhodnotiť počasie, ktoré zasiahne Trnavský kraj. Vo všetkých okresoch s jedinou výnimkou sa očakáva miestami dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35°C. Informujú o tom meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu v predpovedi pre dnešný deň (31.júl).

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varujú odborníci zo SHMÚ.

Teploty budú aj v nasledujúce dni atakovať 35°C. SMHU vydalo preto výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami. Tá platí od 31. júla do 2. augusta a to v čase od 14.00 do 18.00 hod.

Výnimka sa vzťahuje na okres Piešťany, kde 31. júla platí od 13.00 do 18.00 hod. výstraha prvého stupňa. Teplota vzduchu sa v tomto okrese vyšplhá podľa slov SHMU miestami na 33 – 34 °C.

Vysoké teploty predstavujú podľa slov meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM