Tlačové správy

V trnavských reštauráciách McDonald's je bezpečne, potvrdzuje regionálny úrad verejného zdravotníctva

Aktuálne uzatvorenie je plánované kvôli rekonštrukciám oboch prevádzok na reštaurácie novej generácie.

Ilustračný obrázok k článku V trnavských reštauráciách McDonald's je bezpečne, potvrdzuje regionálny úrad verejného zdravotníctva
Zdroj: McDonald’s

Trnavské reštaurácie McDonald's na Hlbokej a Novej ulici sú pre zákazníkov bezpečné. Tak znie verdikt protiepidemického oddelenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave po tom, čo tento týždeň prebehla komplexná a hĺbková dezinfekcia všetkých priestorov reštaurácií McDonald's pro­fesionálnym poskytovateľom upratovacích služieb.

Išlo o reakciu na predchádzajúce zistenie, že u troch zo zamestnancov bol potvrdený pozitívny test na Covid-19, pričom k prenosu nákazy v tomto prípade nedošlo v reštauráciách, ale podľa Úradu verejného zdravotníctva prípady súviseli s rodinnou oslavou.

Môžeme zároveň potvrdiť, že všetkých 47 zamestnancov, ktorí ostali z preventívnych dôvodov v karanténe, bolo negatívne testovaných. Najbližšie uzavretie priestorov oboch reštaurácií od konca augusta bude súvisieť s plánovanými rekonštrukciami vnútorných i vonkajších priestorov. Zákazníci trnavských reštaurácií sa tak v blízkej dobe môžu tešiť na vynovené reštaurácie novej generácie.

Prebehla hĺbková dezinfekcia všetkých priestorov

Trnavské reštaurácie McDonald's pris­túpili ihneď k riešeniu neočakávanej situácie transparentne, zodpovedne a s maximálnym nasadením: „V daný moment sme okamžite začali spolupracovať s odborníkmi z regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave, ktorí odoslali všetkých zamestnancov, ktorí boli či mohli byť v priamom kontakte s nakazenými kolegami, do karantény. Zároveň sme obidve reštaurácie uzavreli, a k opätovnému otvoreniu sme pristúpili až po komplexnej hĺbkovej dezinfekcii všetkých priestorov. Vyjadrenie hygienickej stanice je, že naše reštaurácie sú pre zákazníkov a zamestnancov po otvorení bezpečné," hovorí Anton Novotný, prevádzkovateľ oboch reštaurácií McDonald's v Trna­ve.

Neustále používanie ochranných pomôcok

Hygienické opatrenia vo všetkých reštauráciách McDonald's sú odjakživa na nadštandardnej úrovni, o to viac si na nich reštauračná sieť zakladá počas aktuálnej epidémie. Medzi tie hlavné patrí – dostatok dezinfekcie na ruky na mnohých miestach v priestoroch reštaurácie, zvýšená frekvencia dezinfikovania stolov a stoličiek, pravidelná dezinfekcia zábradlí, displejov objednávkových kioskov, kľučiek na dverách, povrchov dávkovačov dezinfekcie a samozrejmosťou je dezinfekcia každého použitého podnosu. Na stoloch a stoličkách sú umiestnené samolepky, ktoré zákazníkom pre zmenu umožňujú dodržiavať požadované fyzické odstupy. Od začiatku epidémie všetci zamestnanci používajú ochranné pomôcky, akými sú rúška, rukavice a dezinfekčné prostriedky.

Zdravotný filter pre zamestnancov

Rovnako tak samolepky na zemi vyzývajú návštevníkov k dodržiavaniu rozstupov u kioskov a pri hlavnom pulte. Pre zvýšenie bezpečnosti sa zákazníkom tiež častejšie ponúka donáška objednávky priamo k stolu, obsluha takisto zákazníkom pomáha s navigáciou k voľným stolom. V priestoroch pre zákazníkov a zamestnancov sú v reštauráciách McDonald's umi­estnené informácie ohľadom správneho umývania rúk a dodržiavania vládnych odporúčaní.

Zamestnanci pred nástupom na zmenu prechádzajú zdravotným filtrom, vypĺňajú vyhlásenie o zdravotnom stave, s vysokou frekvenciou si umývajú ruky dezinfekčným mydlom a samozrejmosťou je meranie telesnej teploty aj v prípade potreby. Práve kombinácia všetkých týchto zavedených a účinných hygienických opatrení zaisťuje maximálnu možnú prevenciu pred výskytom či prenosom akéhokoľvek vírusového ochorenia.

Plánované zatvorenie prevádzok McDonald's z dôvodu rekonštrukcie 

Radi by sme našich zákazníkov tiež informovali, že v nadchádzajúcom období budeme tieto trnavské reštaurácie uzatvárať z dôvodu plánovaných rekonštrukcií , ktoré prinesú nielen skvalitnenie a zmodernizovanie služieb, ale tiež mnohé ďalšie zákaznícke benefity. Obidve reštaurácie postupne prejdú stavebnými úpravami, pričom v reštaurácii na Hlbokej  ulici v Trnave  bude prebiehať niekoľko týždňov rozsiahla rekonštrukcia interiéru a exteriéru prevádzky. Zákazníci sa tak v nasledujúcom období môžu tešiť na väčšie a modernejšie priestory, ktorých súčasťou bude napríklad aj McCafe a nové interiérové detské ihrisko. Trnavské  prevádzky sa takto zaradia medzi ďalšie reštaurácie novej generácie McDonald´s na Slovensku“, vysvetľuje A. Novotný.  

Zdroj: McDonald’s

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: McDonald’s
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM