Monika Hanigovská Futbal

Vážne rozhodnutie po debakli: Karhan ponúkol abdikáciu na post trénera Trnavy

FC Spartak Trnava utŕžil na ihrisku MŠK Žilina poriadny debakel. Po zápase ponúkol Miroslav Karhan svoju abdikáciu na post trénera Trnavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Vážne rozhodnutie po debakli: Karhan ponúkol abdikáciu na post trénera Trnavy
Zdroj: TASR

Bezprostredne po nedeľňajšej vysokej prehre 0:7 na ihrisku MŠK Žilina ponúkol Miroslav Karhan svoju abdikáciu na post trénera fortunaligového futbalového klubu FC Spartak Trnava. Jeho krok nasledovali aj kolegovia z realizačného tí­mu.

„Môžem túto informáciu potvrdiť,“ uviedol pre oficiálny web Spartaka generálny manažér klubu Pavel Hoftych krátko po „výbuchu“ v Žiline, kde Spartak utŕžil sedemgólový debakel.

Karhan začal viesť mužstvo, v ktorom ako hráč vstúpil do veľkého futbalu, od apríla tohto roka. Na poste hlavného kouča Spartaka vystriedal Ivana Hucka a dokončil predošlý ročník najvyššej slovenskej súťaže. „Bílí andeli“ pod jeho vedením získali v pätnástich kolách tejto sezóny 20 bodov a pred reprezentačnou prestávkou im patrí 8. priečka v tabuľke.

Prehra so Žilinou bola pre Trnavu prvá na ihriskách súperov v tejto sezóne, jej výška a najmä výkon poznačený hrubými individuálnymi chybami hráčov však prinútili Karhana k ráznemu rozhodnutiu ponúknuť abdikáciu na post trénera. Svoje stanovisko oznámil majiteľom klubu.

Či vedenie klubu demisiu trénerov prijme, zatiaľ nie je jasné. „Dnes sa uskutočnilo krátke sedenie trénerov a vedenia klubu. V utorok má zasadnúť predstavenstvo klubu a situáciu uzatvoriť,“ povedal pre trnavskyhlas.sk PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM