Správy

Veková hranica klesla: V Trnavskom kraji zaočkujú prvé DETI od 5 rokov

V Trnavskom kraji sa začne očkovanie detí vo veku od 5 do 11 rokov. Akú vakcínu dostanú?

Ilustračný obrázok k článku Veková hranica klesla: V Trnavskom kraji zaočkujú prvé DETI od 5 rokov
Zdroj: AP Photo/Jean-Francois Badias

V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) sa očkuje aj počas tohto víkendu. Možnosť nechať sa zaočkovať majú registrovaní aj neregistrovaní záujemcovia o prvú, druhú a tretiu dávku vakcín od Moderny a Pfizeru. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Premiérovo sa budú očkovať aj deti vo veku od päť do 11 rokov, ktoré sú zaregistrované prostredníctvom webu vakcinacia.nczis­k.sk a prišla im potvrdzovacia správa s dátumom a časom očkovania.

Termíny očkovania

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VOC) v Trnave očkujú v piatok, sobotu a nedeľu (7. 1. – 9. 1.), vo VOC v Dunajskej Strede sa možno dať zaočkovať počas soboty a nedele.

Okrem toho sa v sobotu očkuje aj na Strednej zdravotníckej škole v Skalici, kde podávajú do 18.00 h vakcínu od Pfizer/BioNTech pre záujemcov od 12 rokov.

VOC na Strednej odbornej škole (SOŠ) rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana v Dunajskej Strede je v sobotu otvorené do 11.00 h na očkovanie vakcínou od spoločností Pfizer/BioNTech pre záujemcov od päť do 11 rokov, od 12.00 do 18.00 h podajú vakcínu od Moderna pre záujemcov od 18 rokov.

V nedeľu bude otvorené VOC v Dunajskej Strede od 8.00 do 18.00 h, očkovať sa bude vakcínou od Pfizer/BioNTech záujemcov od 12 rokov.

Prečítajte si tiež

Očkovanie v Trnave

VOC v Trnave na SOŠ elektrotechnickej bude v piatok k dispozícii záujemcom vakcína od Pfizer/BioNTech pre deti vo veku od päť do 11 rokov v čase od 13.00 do 18.00 h.

V sobotu do 18.00 h bude k dispozícii záujemcom vakcína od Pfizer/BioNTech vo veku od 12 rokov.

V nedeľu bude otvorené VKOC v Trnave od 8.00 do 18.00 h, očkovať sa bude záujemcovia od 18 rokov vakcínou od Moderny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM