Júlia Vargová Rôzne Správy

Veľvyslanec USA v Trnave: Absolvoval stretnutia, skúsil aj virtuálnu realitu

Veľvyslanec USA na Slovensku, Adam Sterling, navštívil Trnavu. Stretol sa s vedením mesta a navštívil aj miestnu fakultu.

Ilustračný obrázok k článku Veľvyslanec USA v Trnave: Absolvoval stretnutia, skúsil aj virtuálnu realitu
2
Galéria
Zdroj: FMK UCM

Na programe jeho návštevy bolo stretnutie s primátorom mesta aj predsedom Trnavského samosprávneho kraja. Informovala o tom Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity svätého Cyrila a Metoda v Trnave (FMK UCM). Práve túto fakultu veľvyslanec navštívil po stretnutí s vedením mesta. Absolvoval prehliadku multimediálych štúdií, v živom vysielaní Rádia Aetter pozdravil študentov a vyskúšal si aj virtuálnu realitu na Katedre digitálnych hier.

Návšteva veľvyslanca v Trnave bola súčasťou jeho pracovnej cesty. Stretol sa s predstaviteľmi mesta a kraja. „Na vlastnú žiadosť navštívil aj multimediálne štúdiá Fakulty masmediálnej komunikácie UCM, kde sa zapojil do živého rozhlasového vysielania,“ informuje fakulta.

Veľvyslanec si pri návšteve univerzity zaspomínal na svoje študentské časy. „Som šťastný, že tu môžem byť s vami. Ako študenti sme taktiež mali vlastné rozhlasové vysielanie. Vyzeralo však inak a mali sme, pochopiteľne, inú techniku. Moje srdce však stále patrí rozhlasu,“ povedal po živom vysielaní.

Po návšteve rozhlasového štúdia jeho kroky smerovali do strižne, televízneho štúdia a hernej zóny, kde si vyskúšal digitálne hry s využitím virtuálnej reality. Podľa informácií z fakulty následne poskytol rozhovor o svojej práci pre univerzitné médiá. Venovali sa súčasným i zahraničným otázkam, i aktuálnym politickým témam. Ako informuje fakulta, študentom napokon zaželal veľa úspechov a prostredníctvom krátkeho videa im odkázal, aby na sebe ďalej tvrdo pracovali.

Veľvyslanec Adam Sterling prišiel na Slovensko v auguste 2016.

  • Ako starší kariérny diplomat bol v rokoch 2013 až 2016 zástupcom vedúceho misie a dvojnásobným Chargé d´Affaires v Holandsku.
  • V rokoch 2010 až 2013 slúžil ako zástupca vedúceho misie a dvojnásobný Chargé d´Affaires v Azerbajdžane.
  • V rokoch 2006 až 2009 bol riaditeľom pre záležitosti strednej a východnej Európy v štábe Národnej bezpečnostnej rady v Bielom dome.
  • Vo Washingtone pracoval aj ako osobitný asistent námestníka ministra zahraničných vecí pre Európu a zodpovedný referent Úradu pre stredoázijské záležitosti.
Veľvyslanec USA navštívil Trnavu
2
Galéria
Zdroj: FMK UCM
Zdroj: FMK UCM
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM