Monika Hanigovská Rôzne

VIDEO: V trnavských busoch nastupujú zloduchovia, učia uvoľniť miesto starším

Animovaní zloduchovia ale aj Stormtrooper z obľúbeného filmu Star Wars vystupuje v Trnave na obrazovkách autobusov. Nové video chce naučiť mládež, ako uvoľniť miesto starším.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V trnavských busoch nastupujú zloduchovia, učia uvoľniť miesto starším
Zdroj: TASR/youtube

Gru z rozprávky Ja, zloduch, mimoni či Stormtrooper z obľúbeného filmu Star Wars vystupujú v animácii, ktorú premietajú v Trnave na obrazovkách autobusov mestskej hromadnej dopravy spoločnosti ARRIVA. Témou a názvom je Uvoľni miesto seniorom a snahou je osloviť mladšiu generáciu cestujúcich.

S nápadom prišla Kancelária Zdravé mesto Trnava v rámci Programu aktívneho starnutia, iniciátormi boli aj na základe vlastných skúseností samotní trnavskí seniori.

Najprv chceli prednášky

Hrdinovia z najobľúbenejších súčasných rozprávok napriek tomu, že sú to záporné postavy, sa v animácii nehanbia prejaviť slušné spôsoby a pustia dôchodcov sadnúť si. „Prvotnou ideou projektu boli prednášky, ktoré sa nám však nezdali ako efektívny spôsob komunikácie s dnešnou mládežou,“ uviedla Aneta Holešová z Kancelárie Zdravé mesto Trnava.

Chceli byť kreatívnejší

Preto hľadali iný, kreatívnejší spôsob. Rozhodli sa pre animáciu, ktorá dokáže osloviť široké spektrum od malých detí až po dospelých a výstižne pretlmočiť myšlienku projektu. Z množstva ponúknutých konceptov si vybrali námet s názvom Aj zloduchovia majú spôsoby, ktorý je pre cieľovú skupinu najrozpoznateľnej­ší.

VIDEO:  Nová kreatívna kampaň z dielne Kancelárie Zdravého mesto Trnava.
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM