Monika Hanigovská Rôzne

Víťazný projekt uzrel svetlo sveta: Trnava má novú piknikovú lokalitu, FOTO

Mesto zrealizovalo víťazný projekt Participatívneho rozpočtu. V Trnave tak vyrástli piknikové stoly s lavičkami. Pozrite si, ako to na mieste vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Víťazný projekt uzrel svetlo sveta: Trnava má novú piknikovú lokalitu, FOTO
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Štyri farebné piknikové stoly s lavičkami boli osadené v Bernolákovom sade z oboch strán detského ihriska Guliver. Podľa slov hovorcu mesta Pavla Tomašoviča, radnica na tento projekt vyčlenila 1 880 eur a to z Participatívneho rozpočtu pre Trnavu na rok 2016. Ide o víťazný projekt, ktorý si Trnavčania sami vybrali v hlasovaní o použití časti mestského rozpočtu.

„Projekt skončil v hlasovaní na prvom mieste a jeho prínos vidíme v tom, že samotný mobiliár slúži všetkým ľuďom – občanom aj obyvateľom Trnavy, turistom a zároveň hovoríme o všetkých vekových kategóriách. Rodičia s deťmi, mladí aj seniori si môžu na jar spraviť v promenáde piknik, alebo využiť mobiliár na obed či raňajky na čerstvom vzduchu. Tiež som tam videl mladých ľudí, ktorí sa tam spoločne učili pri termoske s čajom,“ povedal pre Trnava 24 hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa jeho ďalších slov sa mobiliár dá využiť na stretávanie sa s ľuďmi pri akejkoľvek príležitosti a jeho ďalšou výhodou je to, že je blízko centra. Koordinátorkou a autorkou projektu je Anna Šimončičová.

Mesto v pilotnom ročníku Participatívneho rozpočtu pre Trnavu 2016 už zrealizovalo niekoľko projektov. Trnavčania tak začali využívať cyklochodník na Trstínskej ulici, či mohli už navštíviť Tančiaren pre seniorov. Radnica podporila a zrealizovala aj projekt plochy pre street art a grafiti na Hospodárskej ulici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Pozrite si to v obrazoch: V Trnave vznikla nová pikniková zóna
5
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM