Júlia Vargová Kultúra

Vstúpte do rozprávky: Kráska a zviera lákajú na Červený Kameň

Múzeum Červený Kameň pripravilo nočné prehliadky s rozprávkovou tematikou. Staňte sa súčasťou slávnej rozprávky Kráska a zviera.

Ilustračný obrázok k článku Vstúpte do rozprávky: Kráska a zviera lákajú na Červený Kameň
2
Galéria
Zdroj: Múzeum Červený Kameň

Slovenské národné múzeum (SNM) Múzeum Červený Kameň pozýva všetkých milovníkov hradov a zámkov i rozprávkových príbehov na nočné prehliadky s rozprávkovou tematikou Kráska a zviera. Informoval o tom Ľuboš Haršány, kultúrno-propagačný manažér múzea. „Divadelnú adaptáciu slávnej rozprávky podľa Jeanne Marie Le Prince de Beaumont vám predstaví divadelno šermiarska skupina Exulis 2. a 3. augusta 2019 vo večerných hodinách,“ upresnil. Nočné prehliadky začínajú každú celú hodinu od 18:00 do 22:00 a sú vhodné pre divákov od 7 rokov.

„Neha a krutosť. Môže to druhé liečiť to prvé? Rozhodne. A ako? Láskou,“ znie posolstvo známeho príbehu.

Ako uvádza Haršány, starý opustený zámok skrýva mnohé tajomstvá. V jeho prázdnych sálach prebýva dávne prekliatie a len láska dokáže zlomiť jeho moc. „Príbeh o nevinnej panne a netvorovi zostane navždy nadčasovou témou plnou metafor. Nové spracovanie pôvodnej rozprávky s akčnými choreografiami pohybových scén v mágii svetiel a tieňov v podaní divadla histórie v pohybe Exulis,“ láka na podujatie.

Vstúpte do rozprávky: Kráska a zviera lákajú na Červený Kameň
2
Galéria
Zdroj: Múzeum Červený Kameň
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM