Správy

Vyčíňanie v Piešťanoch ich vyšlo draho: Antirúškari dostali pokuty od hygienikov

Antirúškari, ktorí spôsobili incident v potravinách, dostali pokuty aj do regionálnych hygienikov. Koľko budú musieť zaplatiť?

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie v Piešťanoch ich vyšlo draho: Antirúškari dostali pokuty od hygienikov
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Antirúškarom, ktorí začiatkom novembra vyvolali incident v piešťanskom obchodnom centre, udelili hygienici pokuty.

Desiatim osobám podľa informácií riaditeľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave Tomáša Hauka bolo v uplynulom týždni vydané rozhodnutie v rozkaznom konaní v rozmedzí od 100 do 250 eur.

Dostali pokutu

Hygienici pokutovali všetky osoby, u ktorých polícia, ktorá k incidentu bola privolaná, zistila priestupok porušenia platných protipandemických nariadení a postúpila im vec na riešenie. „Rozhodnutie má splatnosť do 15 dní,“ doplnil Hauko.

Skupina antirúškarov vyvolala incident v Piešťanoch 4. novembra, keď si odmietala nasadiť respirátory, nechcela opustiť priestor a blokovala ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici.

Mohlo by vás zaujímať

Prepustenie z väzby

Polícia následne obvinila troch mužov z Nitrianskeho kraja z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva, jedného sudca pre prípravné konanie vzal do väzby, u ďalšieho dôvody väzby nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Následne o niekoľko dní senát Krajského súdu Trnava prepustil obvineného muža z väzby na slobodu. Väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM