Aktualizované BTW Rôzne Správy

Vykročte za kondičkou! Mesto Trnava organizuje tréningy Nordic Walking

Stretnutia sú pravidelné, vedené skúsenými inštruktormi a zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Vykročte za kondičkou! Mesto Trnava organizuje tréningy Nordic Walking
Zdroj: Nordic Walking v Trnave

Lekcie čoraz obľúbenejšej pohybovej aktivity zvanej Nordic Walking začali fungovať aj v Trnave. O spoločnej iniciatíve mesta, Slovenskej asociácie Nordic Walking a športového klubu SSC Spartak Trnava informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Tréningy sa konajú každý pondelok o 19.30 v Kamennom mlyne pod vedením certifikovaného inštruktora.

Stretnutie záujemcov sa uskutoční na parkovisku pred cintorínom na Kamennej ceste a spoločný „walking“ budú viesť kvalifikovaní inštruktori Slovenskej asociácie Nordic Walking (SNWA). Pre záujemcov, ktorí ešte nemajú k dispozícii vlastné paličky, je k dispozícii desať párov na zapožičanie.

Organizátor trnavských Nordic Walking aktivít Róbert Kormaňák neskrýval radosť, keď na sociálnej sieti oznámil fantastickú novinku v súvislosti s budúco-týždňovým tréningom. „V pondelok 15. júna o 19:30 povedie tréning osobne prezidentka SNWA – Lucia Okoličányová. Veríme, že všetci využijete príležitosť na stretnutie s najskúsenejšou inštruktorkou Nordic Walking na Slovensku. Účasť na tréningu je bezplatná,“ oznámil.

Čo je to Nordic Walking?

Tzv. „severská chôdza“ je šport, ktorý vznikol v 80. rokoch vo Fínsku. Využíval sa najmä ako letná forma trénovania bežcov na lyžiach a to využitím špeciálne navrhnutých palíc. Pri chôdzi s palicami sa do pohybu zapája až 600 svalov v tele a je to skvelý tréning slúžiaci na redukciu nadváhy. K tomu príliš nezaťažuje bedrové, kolenné a členkové kĺby a je ideálnou relaxáciou pre ľudí s tzv. počítačovou chrbticou. Okrem iného aktivizuje dýchacie svaly a zvyšuje činnosť srdca a pľúc.

Tento druh šport je vhodný pre všetky vekové kategórie, vrátane seniorov napr. s ochorením kĺbov.

Pridať k Nordic Walking v Trnave sa môžete aj priamo v udalosti tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM