Júlia Vargová Samospráva

Vynovená Paulínska vyzerá skvele: Rekonštrukcia pokračuje smerom k Jednote, FOTO

Paulínska mení svoj vzhľad. Nevábne vyzerajúci asfaltový chodník v centre mesta je minulosťou. Nahrádza ho vkusná dlažba, pribudlo aj nové osvetlenie.

Ilustračný obrázok k článku Vynovená Paulínska vyzerá skvele: Rekonštrukcia pokračuje smerom k Jednote, FOTO
10
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská samospráva začala kompletnú rekonštrukciu chodníka na pravej strane ulice 10. apríla. V smere od obchodného domu Jednota až po budovu banky na ulici Dolné Bašty bol odstránený starý asfaltový chodník, ktorý je postupne nahrádzaný zámkovou dlažbou. „Rekonštrukcia chodníka na Paulínskej sa už dostala k nárožiu pred Jednotou. Tu pripravujeme kompletnú prestavbu celého priestoru pred obchodným domom s doplnením väčšieho počtu stromov,“ informoval na svojom facebookovom profile primátor Trnavy Peter Bročka.

„Pokračovať budeme napojením chodníka od Halenárskej pozdĺž základnej školy a potom od Dolnej brány po VÚB banku. Poslednou fázou bude chodník okolo Evanjelického domu. Vznikne tak ucelený zrekonštruovaný peší koridor od stanice do centra,“ dodal.

Podľa pôvodných odhadov na webe mesta mala byť rekonštrukcia hotová do 30. júna. Veľká časť obnovy chodníka je už hotová. Úsek od Trhovej po Dolené Bašty je vynovený a je radosť sa po ňom prejsť. Okrem novoosadenej zámkovej dlažby bolo staré verejné osvetlenie nahradené novými lampami. Jedná sa o model, ktorý môžeme vidieť aj na Trhovej, čo centru dodáva jednotný vzhľad.

Vynovená Paulínska vyzerá skvele: Rekonštrukcia pokračuje smerom k Jednote
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM