Monika Hanigovská Rôzne

Vyše stovka fanúšikov Spartaka pomohla: Pozrite, ako sa spojili pre dobrú vec

Fanúšikovia Spartaka dodržali slovo. Vo veľkej skupine sa vybrali do trnavskej nemocnice aby darovali krv. Vzácnu tekutinu darovali súčasne aj v Nitre, Bratislave a Londýne.

Ilustračný obrázok k článku Vyše stovka fanúšikov Spartaka pomohla: Pozrite, ako sa spojili pre dobrú vec
29
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Fanúšikovia futbalového Spartaka pustili žilou pre dobrú vec. Rovných stoštyri členov darovalo krv ľudom, ktorí to potrebujú najviac.

Prevažnej časti darcov odobrali najvzácnejšiu tekutinu na transfúznej stanici v trnavskej nemocnici. Podľa slov o.z. Bíli Andeli svoju krv odovzdali po jednom aj v Nitre, Bratislave a dokonca i v Londýne.

„Svoju krv sme špeciálne venovali vyše 70-ročnej starenke Cecílii do piešťanskej nemocnice a malému trojročnému dievčatku Mii na onkologické oddelenie bratislavských Kramárov,“ informoval nás Štefan Horváth, gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

Stalo sa tak v piatok (27. apríla), deň pred jubilejným 150. derby s rivalom z Bratislavy.

Aj úctyhodné počty v darovaní

Medzi bílimi andelmi sa nájdu dlhoroční darcovia, ale aj premianti. K tým prvým patrí napríklad Jozef Vrábeľ, Miroslav Greguš (obaja majú 93 odberov), Milan Moravec (73), Michal Ševčík (82), Jozef Benedikovič (73) a Peter Galgóci (66).

„Kráľom darcov je v tomto kolektíve Emil Holovič so 131 odbermi a kráľovnou Janette Železníková s 82 darovaniami. Potešiteľná je vždy prítomnosť tých, ktorí darujú prvý raz v živote. Dnes to boli Matej Žilinský a Radovan Balón,“ prezradil nám na záver Štefan Horváth.

FOTO: Krásne gesto fanúšikov Spartaka. V trnavskej nemocnici darovali krv
29
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM